От х:

Днес в x:

5 тона месо с диоксин в Хасково. Преглед на печата

5 тона от опасното ирландско месо е попаднало в хасковски склад. Темата е водеща и за двата регионални всекидневника "Хасковска Марица" и "Новинар юг". Общо 76 т. от мръвката са засекли в страната ветеринарните инспектори. По информация на "Новинар юг" месото е пристигнало в Хасково от старозагорска фирма, но не е попаднало в търговската мрежа.

Цигарената – с червен бандерол, информира на първа страница "Новинар юг". По решение на правителството всички сделки на Цигарената ще минават през агенцията за приватизация. Причината според изданието е недоверието в двамата ликвидатори, близки до ДПС – Васил Зографов и Мюмюн Искендер.

В нормалните държави при такива съмнения се започва разследване и виновните отиват в затвора. При нас – слагаме контрольори. Те пък са близки до БСП. Вероятно ще последва назначаване на контрольори на контрольорите, и така в безкраен омагьосан кръг до пълното и окончателно изчезване на нацията. Това беше коментар на Haskovo- net.

Д-р по история лепи плочки, четем още в "Новинар юг". Става дума за доктора по история Мюмюн Исов, бивш преподавател по история в училището в с. Николово. Човекът напуснал, отвратен от действителността в българското образование и изкарва прехраната на семейството си по строителните обекти на страната.
Както казва един умен мъж – да се чуди човек дали да се учуди.

Намалиха с 4 г. присъда за убийство на пастир, акцентира на криминалната страница изданието. Пловдивските магистрати смъкнаха наказанието на Гошо Митев от Сименовград от 10 на 6 г. решетки.

Кризата свила износа на вино, пише вестникът за вчерашната среща на заместник министъра на земеделието Димитър Пейчев с производители от региона.

Навръх Байряма пишман пророк подгони проститутки, пише "Хасковска Марица". Отцепникът от ДПС Сезгин Мюмюн се сдърпал с жрици на любовта в хотел.

Свиленград се цепи от ВиК Хасково, акцентира във водещ материал на втора страница вестникът. Общинският съвет смята да посвети на темата извънредно заседание в началото на следващата година. Съветниците от граничния град смятат, че хасковското ВиК ги менти с цената на водата.

Запорират имот на експрокурор заради измами, акцентира на криминалната страница изданието. Стоян Апостолов е на свобода срещу парична гаранция от 5 бона.

Пожарна спасява болен мъж, четем още на страницата. 50-годишният Киро Г. останал заключен в дома си в Харманли, наложило се да викат огнеборците.

Голямото надцакване по границата – под това заглавие вестникът коментира темата за обезщетенията на имотите, отчуждени от държавата. Поводът е огромната сума, присъдена на наследниците на Иво Карамански – близо половин милион лева за 1200 квадрата земя на трасето на магистрала "Марица".
Всъщност тук проблемът не е, че наследниците на Кръстника получават такова голямо обезщетение. Проблемът е, че държавата се гъбарка с останалите собственици, като им брои жълти стотинки за имотите и в повечето случаи те не подозират, че са прецакани.

Защо България е мръсна дума обяснява в голям материал на 9 страница в броя Иво Инджев. Темата на публикацията е слугинската журналистика и отчаяните опити на българското правителство да замаже положението след съкрушителните критики от Брюксел. Слугинските български издания опровергават публикации в "Ню Йорк Таймс", "Шпигел", "Ди Пресе", "Фигаро", "Индипендънт", "Икономист", "Файненшъл Таймс" и други авторитетни световни медии, пише известният журналист.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини