От х:

Днес в x:

1200 земляци от Хасковско зад ген. Радев за президент

    “Време е да изхвърлим продуктите с изтекла годност от политическия пазар“, призоваха представителите на Хасковската гражданска инициатива “Земляци“, създадена в подкрепа на кандидатурата за президент на ген. Румен Радев.

    Генералът е роден в Димитровград, има родствена нишка и със с. Славяново, учил е в подготвителен клас в Хасковската езикова гимназия, а след това завършва със златен медал Математическата.

    Към инициативата са се присъединили 1200 родственици, приятели, съученици, учители на ген.Радев, но и много негови съграждани, общественици, деятели на културата, лекари, адвокати, пенсионери и студенти от Хасково и региона, коментира на специалната пресконференция председателят на Общинския съвет на БСП Атанас Василев.

    “Всички тези хора имат желание да подкрепят земляка си и по-важното е, че го виждат на президентският пост като достоен човек“, каза още Атанас Василев. Той обяви, че инициативата събира и подписка, която е отворена в подкрепа на генерала и добави: Тази подписка е морален акт на земляческа подкрепа, няма друга сила. Изпращаме му подписите за подкрепа всеки ден, за да получава ген. Радев ежедневно една усмивка от Хасково.

    За да изразят подкрепата си към ген. Радев свои спомени и впечатления от срещите си с него разказаха негова класна и учителка по история в Математическата гимназия Стефана Сивова, директорът, който приема в елитното училище Румен Радев, а при завършването му окичва гърдите му със златен медал - Дойчо Кръстев, председателят на гражданската инициатива “Земляци“ полк. Велико Киряков - бивш летец и командир на 21 ИАП в с. Узунджово, както и съученикът и приятел на кандидат-президента - Светлозар Младенов.

    Полк. Велико Киряков отбеляза, че не е член, нито дори симпатизант на БСП, но се включва в инициативата, защото смята, че като военен пилот ген. Радев е достатъчно подготвен за екстремни ситуации, а според него бързите и точните стратегически решения ще са от полза за моментната ситуация у нас с тежкото икономическо положение и редицата проблеми, надвиснали над главите ни покрай бежанците.

    Той определи сделката между генерала, който беше издигнат от Инициативен комитет, като кандидат за „Дондуков“ 2 и БСП, като съвсем нормална. “На Радев му трябваше ракета-носител, защото като независим кандидат категорично не беше разпознаваем и избираем, а на Нинова пък - човек, който да разбие статуквото“. И беше категоричен, че кандидатската двойка Радев-Йотова е с големи шансове да спечели на 6-ти ноември.

    „Още в първият миг ми направи силно впечатление с възпитанието си и сериозността си“, спомни си класната на днешния генерал, а през 1979 година нов ученик във „ В“ клас Стефана Сивова. „ Много ще бъда щастлива и горда, ако с нашата инициатива“ Земляци“ успеем да привлечем гласоподаватели и да изберем това момче за президент, защото този път имаме възможност да гласуваме не за партийна личност или политически лидер, а за един достоен човек, прегръщащ идеята за България“, завърши емоционалния си разказ учителката. Тя показа и снимки от албума на класа, в който е учил ген. Радев.

    От разказите и на други земляци на ген. Радев лъсна и малко известният и любопитен факт, че в ученическите си години освен блестящ математик, той е бил и много добър китарист и дори е участвал в училищния оркестър. Дойчо Кръстев пък си спомни,че неслучайно Румен Радев е бил знаменосец и призова за подкрепа към неговата кандидатура.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (30)

    • 1
      Це
      Цецка Цачева
      18 -66
      13:46, 4 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • На
        На избори да се изложиш
        50 -10
        14:08, 4 окт 2016
        Има време да размислиш. После ще е късно, всички ще ти се подиграват. Другарката Цецка е труден избор, дори за заклет гербер.
    • 2
      Ру
      румен ще бие
      61 -13
      14:11, 4 окт 2016
      Румен ще бие Цецка в хасковска област, това е сигурно. То миналия път Калфин би Плевнелиев с около 5% в областта, та сега ли.
    • 3
      В най-вярната наложница на СССР - България, демонтажът на провалилата се икономически социалистическа система извършиха внимателно подбрани, подготвяни няколко години преди 1989 г. тъй наречени дисиденти, включващи партийни членове, принадлежащи към висшата комунистическа номенклатура деца, снахи и любовници, агенти на Държавна сигурност и обиграни стопански субекти. Те мимикрираха, създадоха съцветие от политически партийки и организацийки, чрез които успяха да залъжат и да измамят в крайна сметка огромното мнозинство „обикновени българи”, както обичат да се изразяват самите те, причислявайки се към „избраниците”, към „умните и красивите”, към някаква уж „аристокрация”. И за какво „дясно” може изобщо да се мисли, при положение, че за изминалите 27 години нито беше извършена декомунизация, нито беше извършена лустрация, нито се разделихме със символите на тоталната ни зависимост от съветско-руския окупатор, нито БКП/БСП се отрече от болшевишката идеология, а напротив – гордее се със своята стогодишна история, с наследството си от терористи и съветски шпиони?
      Та и тези дето щели да гласуват за Радев, чиято най-съкровена мечта е да присъства на парада в Москва и да преразгледа членството на България в НАТО, са от същото червено котило, което 72 години манипулира, лъже и ограбва българите, обезлюди България и я вкара в бездна, от която само Божие чудо може да я изкара.
      • Пе
        ПЕТКИН
        16 -13
        14:56, 4 окт 2016
        Ясно, в много дълбок мензис си...
      • Ру
        Румен ще бие 2
        17 -7
        18:35, 4 окт 2016
        Изобщо не му е най- съкровената мечта да присъства на парад в Москва. А пък за преразглеждане на членството в НАТО мноооого си се объркал. Румен е убеден евроатлантик, само че БСП това не го казва, за да не загуби русофилите. Айде кажи ми друг генерал от българската армия, който не е завършил нищо в Москва, нито в СССР изобщо. Вместо това- колеж и военна академия в САЩ. И няма как да е другояче- до 90 год. той беше върл новобранец, лейтенант, невръзкар. А след това, за да идеш в САЩ трябваше да поназнайваш езици, а той назнайва и то как. Когато за първи път една ескадрила Ф- 16 дойде в Граф Игнатиев, за да порведе съвместно учение с български пилоти, заслугата затова е на приятелството на Румен с техния командир, с когото са били във военната академия. На корем въздушен бой между Ф-16 и МиГ с взаимно показване на тънкостите, с размяна на машините- това американците ще го направят ли за някой, на когото мечтата му е да отиде на парада в Москва.
    • 4
      За
      запознат
      27 -39
      15:06, 4 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 5
      Та
      ТаШакаЗулу
      28 -40
      15:06, 4 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 6
      То
      Точният избор е Цачева
      16 -58
      15:35, 4 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Бр
        Бря!
        31 -6
        16:14, 4 окт 2016
        Цветанов, поне си напиши името!
    • 7
      Пе
      Петров
      16 -36
      16:34, 4 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ст
        Стоп, идва стоп!
        15 -9
        18:02, 4 окт 2016
        Това щеше да е агитация, ако БСП бяха извадили партиец за президент. Те обаче подходиха най-гъвкаво от всички партии. Нинова показа, че ще тръгне по съвсем друг начин и може да се окаже най-българската партия. Клишетата, които си написал показват, че съвсем в земята ти бият дългите, но дано ги оправиш! От всичките писали гербери имаш най-голям шанс.
    • 8
      22
      22. 9.
      17 -31
      16:53, 4 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 9
      Коментар на г-н Любомир Илиев под публкация на г-н Александър Йорданов за това, че комунистите продължават да държат безсрамно властта и да се гаврят с нас и с България:

      "Живеем в някакъв сюрреализъм!
      Пак ще го напиша: да си представим Германия 26 г. след края на ВСВ!
      Нацистката партия не е забранена! Тя просто си е сменила името, но гордо се е обявила за правоприемник на НСДАП!

      Всяка година тълпи от нацисти се стичат в Нюрнберг, където с бира, кебапчета и нацистки маршове отбелязват годишнина на партията!
      Там има и паметник на Фюрера! През по–голямата част от този период наци–партията е била управляваща или е участвувала в управлението!
      Калтенбрунер – шефа на Гестапо – не е бил и ден в затвора, а е уважаван общественик, пише книги, издава вестник и е професор, като през ден е по–телевизиите, за да обяснява на германците как , аджеба, се прави демокрацията!
      НО....Но е имало период, в който и "Демократичните сили на Германия" /ДСГ/ са имали цялата власт! И не са осъдили...и забранили наци–партията!!!
      ДСГ са имали най–важните постове в Германия – Президент, Премиер, Председател на Парламента, но.......им попречил Конституционния съд, международното положение, лошото време ....или незнам кво си! А и много от висшите "демократи" тогава и сега са на мнение, че това е крайно "радикално"!
      Да не говорим, че бившите агенти на Абвера и Гестапо непрекъснато инженират политически формации, които играят за наци–партията!
      Даже бившият Кайзер на Германия се е върнал по едно време от изгнание и е направил коалиция с нацитата!!!!
      ТЕ ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО ДАМИ И ГОСПОДА! От тази гледна точка дебатите около кандидатурата на една комунистка са просто излишни!"

      Народе!??
    • 10
      22
      22.9
      12 -20
      19:57, 4 окт 2016
      Азбучна истина е, че когато някой изявява желание... Виж коментара
      • Не
        Не бъркай на хората в гащите
        7 -13
        20:30, 4 окт 2016
        ... което на хората обаче показва, че е достатъчно... Виж коментара
      • 22
        22. 9.
        8 -5
        06:24, 5 окт 2016
        Защо г-н Радев критикува министър Николай Ненчев за ремонта на двигателите на МиГ-29 в Полша при цена 1,050 млн. евро за двигател, но не обели и дума срещу предшественика му Ангел Найденов, сключил договори за същия ремонт с руската компания РСК МиГ при цена 1,6 млн. евро за двигател, тоест, с 52 % по-скъпо?!
      • 22
        22. 9.
        8 -6
        06:31, 5 окт 2016
        Ще обясни ли г-н кандидат-президентът защо за модернизация на радилокационната система са изхарчени над 250 млн. лв., но тя е напълно негодна, поради което ген. Радев е поискал нови 200 млн. лв. за 5-6 цифрови локатора? За какво са били похарчени първите 250 млн. лв.?
    • 11
      22
      22.9
      11 -2
      20:01, 4 окт 2016
      Ама то и Гоце-Трипера не се съобразяваше хич със закона....Но да не се отклоняваме от темата...
    • 12
      До
      До
      10 -16
      20:32, 4 окт 2016
      учителите,другарите Сивова и Кръстев-никога не е... Виж коментара
      • Би
        Бивш
        19 -9
        21:39, 4 окт 2016
        Ако според дребните герберски душици е резил, да помниш добрите си ученици и цял живот да ги подкрепяш, сигурно са се изложили в техните очи. За останалите хора това е чест! Винаги съм уважавал госпожа Сивова и господин Кръстев, освен като отлични учители и като светли личности в образованието. Сега обаче ги уважавам една идея повече, защото проявяват и гражданска позиция.
    • 13
      По
      послушко
      5 -6
      20:39, 4 окт 2016
      Или аз ил тоя келеш от хасковската ряка не е добре -------пише че Калтенбрунер е проф пише книги и т н Ернст Калтенбрунур бивш шеф на РСХА е обесен през 1946 г
      • До послушко: Не сте добре, но е добре, че имаме Психиатрия близо до Хасково. Научете значението на думата сюреализъм или попитайте някой от санитарите в психиатричното отделение. После заменете Имената на Калтербрунер и Кайзерът с техните български еквиваленти, а НСДАП с БКП, ДСГ със СДС, а агентите на Гестапо и Абвера с тези на ДС и РУМНО и има малък шанс да рразберете написаното.
    • 14
      Th
      The dude
      17 -5
      21:29, 4 окт 2016
      много хора ще гласуват за всеки друг но не и цъфналия герб ,само защото не искат бедните мишки на месно ниво от герб събрани от кол и въже.всички са зависими по един или друг начин.освен да се снимат за друго не стават.но материала е такъв ,,,,.като спре заплатата да видим как ще си погасяват кредитните линии.
    • 15
      Ту
      Ту 160
      11 -7
      22:25, 4 окт 2016
      Еййй големи размисли и страсти другари и другарки... Пък от 2006 все духате супата на избори! Поне спечелете нещо повече от Криво поле преди да приказвате....
    • 16
      Ка
      Калинов
      10 -4
      10:20, 5 окт 2016
      Баба Ягя - Президент! Ако това се случи ще станем за посмешище на целия свят! Да не допуснем ЦЪцка до президентския пост!
    • 17
      Са
      САТЕН
      8 0
      13:25, 5 окт 2016
      Румен е точният човек. Ами то и в коня си го пише президента Е ГЛАВОКОМАНДВАЩ НА БА

      оЧАКВАМ ОТ НЕГО , АКО ГО ИЗБЕРАТ ДЕ, да копира действията на турчина и да ликвидира опозицията
      Нема ли кръв - нема демокрация- е те това е истината
    • 18
      Ан
      Антикомунист
      5 -2
      13:58, 5 окт 2016
      ГЕРБ са толкова десни, колкото дясната лента в Англия. Данъчната им политика е показателна. БКП генерала ще насмете БКП секретарката Цецка Цачева. Бойко е решил явно да се сваля сам от власт, едно служебно правителство да замете екскрементите и напролет с нови сили и нови съюзници. Ако си бях в България бих гласувал за Марешки, защото го познавам и знам, че е пич. Или за Дончева - поне веднъж да има президент - мъж.
      • Ми
        Митака
        5 -2
        14:13, 5 окт 2016
        Танчето Дончева е добър избор, ще ги подлуди герберите. Кака Цеци е неизбираема, дори Данчето Фандъкова имаше по - големи шансове. БСП генералчето е учило в САЩ и поне знае как се козирува, а тая си мяса на зле гримиран травестит. Напълно съм съглсен, че Тиквоний си прави харакири и се поставя в ситуация дето ще спечели и в двата случая.
    • 19
      Ми
      Митака
      4 -3
      14:15, 5 окт 2016
      Само да добавя, че моят избор е Митьо Пищова. Поне ше има жакузита - макузита за всички и новогодишните обръщения ще са егати шоуто!

    Случаен виц

    Последни новини