От х:

Днес в x:

Майката на Мустафа все още не е потърсила сина си

21-годишната Джейлян, майка на 9-годишния Мустафа, който 45 дни лежи сам в УМБАЛ "Св. Георги" с остра лимфобластна левкемия, не се е обадила по телефона, за да пита как се чувства детето й и не е проявила интерес какво се случва с него на този етап. Това заяви Надя Танева, директорът на „Социално подпомагане – Пловдив“ по Нова тв. Преди да види своето дете обаче, трябва да поговри със социални работници, за да се установи нейното състояние и какво е предизвикало решението й да остави Мустафа.

Специален педагог и психолог ще влизат при детето по график след края на почивките дни. Емоциоалното му състояние е доста лабилно, затова ще бъдат контролирани и посещенията при него. Доброволците, които искат да се погрижат за детето за момента няма да бъдат допускани при Мустафа.

Той ще остане в болницата до края на годината. Какво ще се случи с него след това обаче на този етап не може да се каже. Преди това трябва да се види какъв е капацитетът на близки и роднини да се грижат за него, а на следващ етап той може да отиде при приемно семейство. В момента има три семейства, които са обучени и могат да се грижат за дете с подобни нужи.

Трите деца на 21-годишната майка са под закрилата на закона, но все още не са отнети родителските й права.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини