От х:

Днес в x:

Пожарът в Сакар овладян, 9000 дка гори са унищожени

Пожарът между селата Българска поляна, Черепово и Главан е локализиран, съобщиха от областната администрация. Това се случи благодарение на денонощните усилия на екипите на пожарната, горските стопанства, военните, полицаи и всички институции, включени в борбата със стихията.

Огънят в Сакар унищожи общо 12 хиляди декара площи. От тях приблизително 9 хиляди декара са гори - иглолистни и широколистни, съобщи областният управител Станислав Дечев, който оглавява кризисния щаб в Българска поляна. Всички жители на близките до стихията села са в безопасност. След овладяването на пожара , екипи на пожарната, горските стопанства и военните остават да дежурят по периметъра на района, увери комисар Николай Вълчев, директор на РБ ПБЗН Хасково. Очаква се бедственото положение в община Тополовград да бъде отменено по-късно през деня.

С унищожените 9 000 дка гори огненото бедствие край Българска поляна е най-големият горски пожар в България това лято, заяви шефът на гравна дирекция „Пожарна безопасност“ главен комисар Николай Николов.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини