От х:

Днес в x:

Гората край Остър камък запалена от три места, огънят продължава да бушува

    Пожарът в харманлийските села Остър камък-Иваново-Лешниково все още не е овладян, съобщиха тази сутрин от областната администрация. Все още е активен фронта край Иваново, който въпреки по-ниските температури през нощта не е стихнал.

    "Най-важното е, че спасихме хората и селата - това беше приоритет за кризисния щаб снощи. От рано сутринта сме обходили селата и периметъра на пожара - няма опасност за хората", категоричен е областният управител Станислав Дечев.

    За съжаление в този район не заваля дъжд. В момента на терен са пожарникари, полиция, военни, горски. Всички екипи, които гасиха огромния пожар в Сакар, сега работят при Остър камък. Унищожените площи са над 3000 декара. Над 1000 от тях са борови масиви, които са изпепелени. Бедственото положение остава в сила. Кризисният щаб, оглавяван от областния управител Станислав Дечев работи на терен между Остър камък и Иваново. Полицията продължава работата си по установяване на причините за пожара. Има сериозни съмнения за умишлени действия, защото в този район няма пасища, а пламъците избухнаха на три различни места почти едновременно.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Но
      нов гост
      3 0
      12:28, 23 авг 2016
      Дело на "новите варвари",всичко се унищажава.Беззаконието води до беззаконие.
    Последни новини