От х:

Днес в x:

БГ група пожъна колосален успех в Англия!

"Някои албуми изскачат от нищото... този албум е от България,
което спокойно може да е точното място, ако търсите чувствен трип-хоп или просмукана с джаз филмова музика. Именно това усещане за друг свят прави сътрудничеството между дуото Блуба Лу, камерният оркестър Примо и вокалистката Андрония Попова толкова успешно. В тракове като The Cage или To Love You, те ви връщат към времето, когато да слушаш Portishead беше удоволствие..."

сп. Таймс

Преди седмица, на 17 ноември, Англия осъмна променена. На нейна територия излезе "Световна меланхолия" на Блуба Лу (Димитър Паскалев и Константин Кацарски) с Андрония Попова-Рони и камерния оркестър "Примо". За разпространението на албума в целия свят вече се грижи английската компания Pinnacle Records.

Симфоничният проект "Световна меланхолия" предизвика интереса на медиите на Острова. Ето как реагираха те при появата на албума:

"Нека още от началото направим препратката към Portishead, те определено я правят още в откриващата песен... „
По-надолу в същата статия четем:

"... Става ясно, че певицата Рони има необичайно, стъписващо чист глас, в който за щастие има и голяма доза уникалност. Нещо повече, оркестровите аранжименти тип "среднощен груув", и особено брас секциите, отличават тази песен като нещо специално...
...Определено си заслужава да се чеу албумът, чудесен за слушане късно вечер на изгасена лампа."

Culture Deluxe

В сп. FutureMusic пишат: "Българската версия на Portishead, но с повече струнни инструменти. Фантастични, отпускащи мелодии..."

"...Този експириънс от 3 сутринта напомня Morcheeba, Nouvelle Vague или моментните любимци на Tru Thoughts - Belleruche.
Голяма струнна секция, загатнати джази бийтове и чувствено сладки вокали... "

сп. IDJ

В навечерието на появата на "Световна меланхолия" в Англия, Ministry Of Sound включиха парчето To Love You в плейлистата на тяхното онлайн радио. Блуба Лу вече звучаха и в ефира на BBC Radio 2, Maximum FM, BFBS - една от най-големите радиовериги с подразделения в цял свят.

Един от водещите на BFBS коментира проекта на Блуба Лу така: "Албумът е КОЛОСАЛЕН, защо чак сега чуваме за тях в UK?" Четири трака от „Световна меланхолия" се радваха на ротация и в Isles FM.

Сега предстои срещата на британската публика с втория сингъл от "Световна меланхолия", Free Me, в ремикс на известния DJ Sinden.

Това е история за сливането на чистотото вдъхновение със звуците и желанията. Това е история за похода на качествената музика срещу посредствеността... Едно специално послание за тези, които ще го разберат...

Какво следва? Излизането на "Световна меланхолия" в Австрия. Датата е 5 декември, а събититието ще бъде отбелязано с концерт на Блуба Лу и Рони в Project Space в KUNSTHALLE на същия ден!

На виенска сцена ще се качат: Димитър Паскалев - китари и вокал, Константин Кацарски - дръм машини и синтезатори, Румен Благоев - бас и Андрония Попова (Рони) - вокал.

По-рано тази година Блуба Лу издадоха и друг инструментален албум "Groove Euroope" през виенския дигитален лейбъл "ORDIS".

В предстоящия концерт, групата ще изпълни напълно нови композиции, както и ремиксирани версии от „Световна меланхолия".

Ако имате друг ангажимент на 5 декември, можете да чуете Блуба Лу на 29 ноември, от 21:00, в Парти центъра "4-ти км". Този лайв е част от фестивала DrumNJazz.
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини