От х:

Днес в x:

Пожарникари, военни и доброволци с денонощни дежурства край жаравите в Маджаровско

Изображение 1 от 3

    Институции и доброволци дават денонощни дежурства в района на Маджарово, който пострада от двудневната огнената стихия, вилняла там.

    Огромният пожар вече е овладян и ситуацията се нормализира, няма застрашени населени места и хора, съобщиха от Кризистния щаб, който беше формиран от областния управител на Хасково Станислав Дечев още в неделя следобед. Щабът продължава да действа в село Бориславци.

    Въпреки че първоначалната опасност вече е овладяна, бедственото положение, обявено от кмета на общината Милко Армутлиев педи три дни остава в сила заради тлеещите огнища.

    Заради реалната опасност от ново разгаряне на огъня пожарникари и горски дават денонощни дежурства съвместно с военни от хасковското поделение. Край жаравите на дежурства остават и доброволците, които още в събота привечер се притекоха на помощ на властите за овладяването на стихията в Маджаровско.

    На терен от снощи е и тежка верижна машина от мини „Марица Изток“, която проправя просеки в гората.

    Бедственото положение ще бъде отменено едва когато премине кризата и няма да има никаква опасност от възобновяване на пожара, заяви Милко Армутлиев.

    По целия фронт на пожара има разположени групи, които следят ситуацията.

    Областният управител Станислав Дечев инспектира района на селата Бориславци, Малки Воден и Малко Брягово. Там заради човешка небрежност за по-малко от едно денонощие огънят унищожи над 8 000 декара площи, като от тях над 2500 декара широколистна гора.  

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Чи
      Читател
      2 0
      12:42, 2 авг 2016
      Такива като този дъртия и внука му трябва в затвора да са сега. Избиха хиляди животни и застрашиха човешки животи.
    Последни новини