От х:

Днес в x:

600 хиляди лева за бедните деца в Хасково

Изображение 1 от 2

    588.567 лв. e отпусната сума по проект на община Хасково „Шанс за нашите деца“, съобщиха на брифинг днес от общинската администрация. Програмата е по Опретrвна програма „Развитие на човешките ресулси“. Проектът стартира от 30 юни и ще продължи две години.

    Главна цел на проекта е превенция на социалното изключване, намаляване на бедността сред децата, чрез предоставяне на услуги за ранно детско развитие и чрез продължаване дейността на Общностен център. Той е създаден по проект за социално включване, предоставящ интегрирани услуги за ранно детско развитие, насочени към деца до 7 годишна възраст от уязвими групи, включително деца с увреждания и техните семейства, както и бъдещи родители в община Хасково.

    По проекта ще се работи и с родителите на деца до 7 години, предимно от уязвими етнически групи, в частност ромската общност, родители на социални помощи, безработни, родители на 3 и повече деца. Ще се работи със самотни родители, майки в рискова възраст, родители без или с ниско образование, живеещи в лоши жилищни условия, такива, които не полагат достатъчна грижа за децата си (регистрирани в полицията и Дирекции „Социално подпомагане“ на АСП) и др.

    Ръководителят на проекта Емилия Стефанова съобщи, че от днес, 20 юли, започва прием на документи за подбор на персонал по проект “Шанс за нашите деца“. Ще бъдат наети ръководител на центъра, счетоводител, шофьор и хигиенист. Документите се подават в стая 309 на Община Хасково.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Би
      Биг брадър
      9 -3
      21:57, 20 юли 2016
      Аморалната Мирослава Мачева /снаха на бившия кмет/ докога ще си клати краката в този Общностен център. Тази женица освен от мъже от нищо друго не разбира.
      • Ol
        ole
        12 -3
        23:11, 20 юли 2016
        Като говорим за другите нека да поговорим и за тази Емилия.Кога от обикновен социален работник стигна до този пост.Ама ако незнаеш братчето и е общински от ГЕРБ и 1 месец след изборите я взеха в общината.А беше в социалния дон срещу АГО.Така че не ми говори за връзки и баджанаци,сега ги има даже много повече от преди.
    • 2
      Ма
      Мария Пеева
      8 -4
      22:05, 20 юли 2016
      Ако Мира Мачева остане шеф на Общностния център-жална им майка на нуждаещите се от услугата...Пълно безхаберие и имитация на работа...
    • 3
      Ан
      Анелия
      6 -4
      22:35, 20 юли 2016
      В този Общностен център е пълна имитация на работа. Моя позната си води детето там единствено, защото докато й забавляват детето, една от служителките й прави прическа с преса.
    • 4
      Зл
      Златина
      7 0
      08:29, 21 юли 2016
      Аз също водя детето си там.Не съм доволна от някои служителки,като една от регистратурата.Която незнам каква длъжност изпълнява и дали е специалист,но тя се изрази,че си водим децата защото е безплатно.Не знаели ,че ако никой не си води деца и този център няма да съществува и тях няма да ги има.Пожелавам и да не изпита това което ние изпитваме с нашите деца.
    • 5
      Ев
      Евдокия
      5 -1
      09:44, 21 юли 2016
      В този център специалист, който държи на името си не отива там. В Общностния център се имитира работа и там могат да виреят само или току-що завършили /дето не знаят за какво иде реч/ или баби-пенсионерки / да убиват скуката/.
    • 6
      Пе
      Пепа
      3 -2
      13:08, 21 юли 2016
      Реплика към Жоро Пеев : Защо бе, Пеев, не ти харесва заглавието на статията ли ? Или пак трябва да станеш "мерудия" на някоя манджа, или просто да си в играта на всеразбиращия от всичко човек. Ами много ясно - когато родителите са бедни и детето не може да бъде финансово обезпечено, колкото и да му се иска. В днешно време има деца, които са психически затормозени от този недоимък, страдат и са затворени в себе си. Дори понякога им се подхвърлят реплики от рода на "Бедняк"," Мизерник", или "Вашите са бедни и ти си такъв", което е много тъжно. Всичко рефлектира върху децата.
    • 7
      На
      Надето
      1 0
      14:50, 21 юли 2016
      Е,хора,не така!Там работят и читави специалисти!Моето дете проговори там!Не слагайте всички под общ знаменател!Логопедката е свестен човек и работи от сърце!Аз съм много благодарна на Р.Григорова!
      • Jo
        John
        2 -1
        16:10, 21 юли 2016
        учител по български език имат ли, барем да пропишеш правилно там!
    • 8
      Ма
      Мария Т.
      1 0
      06:02, 15 авг 2016
      Защо в обявата за подбор на персонал не е описан размера на заплащането? Колко време след крайния срок би следвало да се провеждат интервюта?

    Още новини

    Последни новини