От х:

Днес в x:

Щорм разпали строителното депо край Хасково, две пожарни гасят

    Депото за строителни отпадъци край пловдивските гробища пламна в ранния следобед днес. На мястото на инцидента бяха изпратени два екипа пожарникари, които се опитваха да овладеят огъня с гумени лопати и разпънати шлангове. Вятърът обаче изключително затрудняваше потушаването на пламъците, разнасяйки ги в различни посоки. Според данни на хасковската метеорология скоростта на вятър е 12-14 m/s, което е малко под границата на щурмовия. Най-силен е бил рано сутринта около 5 часа, когато скоростта му е достигала до 17-18 m/s. Така заради поривите на вятъра пожарът слизаше надолу към стария пловдивски път, а недалече е водната кула. Огнеборците се надяваха близкото дере да спре пламъците, за да не прескочат шосето.

    „Пожарът тръгна от боклуците към 14 часа“, свидетелства Иван Христов – отговорник за сметището. На мястото дошъл и шефът им Петър Хаджиев, който подал сигнал за инцидента на спешния телефон 112. Христов допълни, че на входа на депото има охранител, но и той не знаел каква е причината за пожара. По принцип теренът е предназначен за изхвърляне на строителни отпадъци, там обаче се изхвърлят и други боклуци като тор и зелени отпадъци.

    На площадката по време на пожара пристигна хасковлия с кон и каруца, за да изсипе тор от животните, които отглеждал във вилната зона в града. „Когато дойдох на сметището, огънят вече беше пламнал“, обясни възрастният мъж, който отказа да се представи. Според пожарникар, който беше на мястото на инцидента, не е изключено огънят да е тръгнал от животински тор, която фермерите изсипват там. „В горещините се нагрява, има и процеси на гниене, може да пламне“, обясни огнеборецът.

    Междувременно в депото влезе и камион със зелени отпадъци.

    Причината за пожара все още не е ясна.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      12
      1221
      0 -1
      20:47, 18 юли 2016
      Всичкото роми дето не е ц***** да бъдат компенсирани!
    Последни новини