От х:

Днес в x:

Започва седмица срещу дрогата, в сряда откриват базар на билките

    „Седмица срещу дрогата“ стартира днес в Хасково, съобщиха от общината. Един от акцентите е представление на младежки театър от немския град Крефелд. Участниците в трупата, водени от заместник-кмета на града Норберт Аксник, се срещнаха днес с кмета Добри Беливанов и заместник-кметовете Евгени Консулов и Милена Трендафилова.

    Норберт Аксник подари на Добри Беливанов символите на Крефелд и отправи покани за посещение в немския град на хасковския кмет и младежи от града.

    Стартиращата днес седмица срещу дрогата започва в 11,30 часа с дискусия с учениците от СОУ“ Св. Паисий Хилендарски“ по проблема „Дроги и други теми, свързани с идентификацията на младите хора, употреба на дроги, трафик и насилие“.

    Същата тема ще събере утре в 10 часа учениците от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

    25 фирми вече са заявили участие в четиридневен базар на билките и здравето, който ще бъде открит в 10 часа на 22 юни. Участват фирми, земеделски производители на продукти на билкова основа и производители на мед и продукти от мед.

    Отново на 22 юни в 18 часа в ДКТ „ Иван Димов“ е съвместното представление на театрални младежки трупи от Хасково и Крефелд.

    На 23 юни в 14 часа в зала Хасково е дискусията „Новите дроги - рискове при употреба“, гостуващи лектори са д-р Иван Добринов и съдия Д. Николова.

    На 23 юни от 15 часа е насрочено състезание по плуване в комплекс „ Фантазия“

    На 24 юни от 8 до 18 часа ще се проведат спортни занимания за ученици на площадките под магазин „Авеню“

    Отново на 24 юни в 12 часа е Еньовден –празник на билките и здравето Представяне на Еньовденски танц и български народни танци от фолклорен танцов състав „ Южняци“ с ръководител Васко Димов. Ще има Еньовденски венец от билки под който се минава за здраве. Мястото на събитието е пл.“Общински“.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини