От х:

Днес в x:

Пловдивчанин трафикант на цигари изгоря с близо 3 бона

Шофьор на камион от Пловдив изгоря с близо 3 бона, след като количеството акцизни стоки, които пробва да вкара у нас беше открито на Митническия пункт „Капитан Андреево“.

Става въпрос за 6 200 къса контрабандни цигари, разпределени в 810 кутии. Заловените цигари били укрити в допълнителен резервоар на товарен автомобил. Въпреки че шофьорът представил редовни документи за превозваната стока, камионът е селектиран за щателна митническа проверка. При извършената проверка се установява, че допълнителния резервоар е пълен с цигари, вкарани през специално изрязан отвор, уточняват от Агенция „Митници“.

Цигарите са иззети, а на шофьора на камиона е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.
Само преди седмица митническите служители разкриха подобен случай, при който за укритие на 15 400 къса контрабандни цигари бе използван резервоар на микробус.

Междувременно от полицията в Хасково също съобщиха за иззети количество безакцизни цигари при няколко операции. Проверени са търговски обекти, частни домове и лица в Димитровград и хасковските села Узунджово, Александрово, Гарваново и Динево. В хода на операцията по противодействие на контрабандата и продажбата на акцизни стоки без бандерол са открити и конфискуващи общо 13 926 къса папироси. Съставени са актове по ЗАДС.

Папиросите у нас на черния пазар вървят между 3 - 4 лева за кутия. След размахването на пръст от премиера Борисов към няколко началници на областни дирекции на полицията заради трафика на цигари преди седмица, задържаните количества нарастват.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини