От х:

Днес в x:

Авария остави кв. Куба без вода, спуканата тръба минава под къща

    Голяма ВиК авария остави голяма част от хасковския квартал Куба без вода тази сутрин. Спукан е главният водопровод в самия край на ул. “Георги Кирков”. Аварията е в двора на номер 42.

    Стопанката Николина Кирева от сутринта гази до глезени в двора си и се притеснява, че водата навлиза в основите на къщата.

    „Строена е преди 20-тина години. Водопроводът минава до самите основи, на двайсетина сантиметра от къщата. Как са разрешили на времето строежа, представа си нямам”, обясни жената. Тя допълни, че вече е изгубила представа за броя на авариите в двора й.

    От ВиК Хасково потвърдиха, че водпроводът минава до самите основи на къщата. “Частна собственост е. Не е само там, на много места са разрешавали сторежи без да се съобразяват със сервитута и това е голям проблем. Сега ще трябва да къртим бетон, за да стигнем до аварията и не мога да се ангажирам със срок кога ще я отстраним”, каза за Haskovo.net шефът на ВиК Тодор Марков. Той допълни, че голяма част от Куба ще остане без вода поне до края на деня.

    Най-късно ще текнат чешмите в панелките в края на ул. “Св. св. Кирил и Методий”.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини