От х:

Днес в x:

Хасковски борец заряза схватката за златния медал, за да иде на работа

Хасковският борец Тодор Михов стигна само до вицешампионската титла на приключилото през уикенда в Пловдив държавно лично отборно първенство по борба. На насрочената среща с Мирослав Методиев той не се появи на тепиха, защото по същото време бил на смяна и трябвало да отиде на работа. Така съперникът му се окичи със златния медал в категорията до 130 кг. А хасковлията трябваше да се задоволи със среброто.

29-годишният Тодор Михов се състезава в класическия стил. Работи като охранител на различни обекти в региона.

“Тодор не се състезава професионално, но е великолепен борец. Миналия ден дойде на тепиха направо от нощната смяна и победи. Мирослав е професионалист, национал, миналата година пак двамата бяха на финала и Мирослав спечели титлата само с една точка разлика. Не бих могъл да кажа какъв би бил изходът от тазгодишния финал, но Тодор имаше всички шансове”. Това заяви за Haskovo.net треньорът на борците в Хасково Петьо Кирев.

Той допълни, че не се сърди на Тодор, защото човек трябва да си изкарва хляба. Дори му е благодарен, защото се отзовава на всички покани за участие, помага на клуба с каквото може. И независимо, че не си изкарва прехраната със спорта, когато идва на състезания, тръшка всички наред.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Iv
    Ivo
    8 -53
    17:14, 6 юни 2016
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
    Се
    селянина
    31 -2
    19:39, 6 юни 2016
    Тъжно..... много тъжно...... :(
  • 3
    С
    С
    29 -4
    20:34, 6 юни 2016
    Целта на някои небългарски плъхове се постига леко полеко...всичко читаво и способно да се изнесе от българия и територията да стане чужда за жълти стотинки,пък нека прадедите ни от отвъдното кълнат за пролятата си кръв...мислете!!!!!!!!!!!!
  • 4
    Ха
    Хасковлията
    4 0
    16:34, 7 юни 2016
    Браво на момчето!
    Все пак - ранъта праи бурбътъ!!!
  • 5
    Ив
    Иван
    8 -1
    07:13, 8 юни 2016
    Не се намери спонсор за това момче,талантливите ей така си заминават и се пропиляват заради беднотията....толкова ли няма богати хора в това Хасково,вместо да стимолират качествените ни спортисти те ги пращат на работа и им секат пътя за изяви...жалка работа сме,нямам думи...
  • 6
    Ла
    Лаврентий Павлович
    1 0
    22:07, 8 юни 2016
    Тоше защо бе, отиди и го намачкай тази измислен национал,който където и да отиде пада още в първата среща.Ей хора ,които се мислите,че познавате борбата,огледайте се, защото губите световно откритие.
Последни новини