От х:

Днес в x:

16 години затвор за убиец на ученик в Хасково

16 години лишаване от свобода постанови хасковският окръжен съд днес за 46-годишния Георги Караджов. Той бе признат за виновен в убийството на 18-годишния Сашко Дойчев (на малката снимка по-долу) през юли 2005 година. Тогава тялото на момчето бе открито в храсталаците на Кенана, а малко по-късно като заподозрян бе арестуван пастрокът му Георги Караджов.



Караджов живеел на семейни начала с майката на Сашко – Таня Паунова, от 1990 година. Съвместният им живот бил белязан с множество скандали и раздели, стана ясно на процеса. През лятото на 2005 година Таня за пореден път напуснала Караджов. Според обвинението това е отключило агресията в убиеца. Дни след убийството Караджов прави и опит за самоубийство, като скочи от мост, но бе спасен от пътни полицаи.

Адвокатът Димо Стоянов изнесе блестяща пледоария, в която разби обвинението по всички точки. Няколко факта от речта: според съдебния лекар Сашко е убит, като е прерязан с нож основен кръвоносен съд. Кръвта бликнала като фонтан и опръскала близкото дърво на височина до два метра. По дрехите на Караджов обаче не е открита дори капка. Как се опазил убиецът, попита адвокатът.



По ножа, с който обвинението твърди, че е извършено престъплението, също не е открита кръв. Всички свидетели описват във фаталната вечер на 13 юли Сашко, облечен в едни дрехи, а след убийството той се оказва облечен с други. Никъде в обвинението тези факти не бяха обяснени, продължи в пледоарията си адвокатът. В заключение Димо Стоянов каза, че се извършва нарушение на основните принципи на правораздаването. Виновният трябва да бъде наказан, но не на всяка цена, допълни той.

Речта на адвоката принуди председателката на съдебния състав Боряна Бончева да възобнови съдебното следствие и в залата бяха прочетени показанията на Караджов дни след убийството. На тези "самопризнания" се градеше цялото обвинение, което адвокатът Димо Стоянов нарече "кратко есе". От чутото стана ясно, че самопризнания наистина няма. Караджов казва, че не си спомня нищо от фаталната случка, защото бил много пиян. "Няма кой друг да го е извършил, значи трябва да съм бил аз", заявява той.

Това се оказа достатъчно за хасковския съд, за да изпрати Караджов зад решетките за 16 години. Той ще трябва да плати и 50 000 лева кръвнина на майката на Сашко – Таня (на снимката долу).



Разбира се, ще обжалваме, кратко каза Димо Стоянов след произнасянето на присъдата. Той е убеден, че тя ще бъде отменена. И допълни: Ясно е какво ще се случи, въпросът е: кога?

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини