От х:

Днес в x:

Ябълково скочи на софийския боклук. Митницата остана без шеф, пак. Преглед на печата – 3 ноември


Инициативен комитет от жители на димитровградското село Ябълково ще се регистрира в съда и ще се бори срещу изграждането на сметище в района, акцентира в днешния си брой "Новинар юг". На проведеното събрание в селото присъствал и кметът на общината Стефан Димитров.

15 виетнамци нае хасковска фирма, е другият акцент от първа страница. "Магус" ЕООД сключила договори с 15, чака от още 13 работници от азиатската държава.

Чистката в Земеделието взе още жертви в петък, продължава да следи темата изданието. Уволняват се само служители, нечленове на ДПС с дългогодишен стаж, а се оставят на работа новобранци, партийни протежета, твърдят източници на изданието.

Младеж загина до храм на Задушница, пише вестникът за трагедията от събота, когато в ранните часове в катастрофа загина 19-годишен младеж от Хасково.

Стрелец по бременна с туберкулоза, четем още на страницата. Божидар Стойчев е в изключително тежко здравословно състояне, прокуратурата е склонна да го пусне от ареста, назначена е медицинска експертиза.

Селски кмет топи бивш катаджия пред полицията, е друг акцент в броя. Става дума за управника на Брягово Делчо Митев, който води отдавнашна война с част от съселяните си. Топнал ги, че незаконно си возят дърва. Проверката показала, че дървата са си наред, но по внушение на управника от полицията забранили да ги горят, докато не се произнесе прокуратурата. Което може да стане и догодина.

Една вафла, две вафли – сарай на Аталай. Под това иронично заглавие вестникът описва историята на хотела в Текето, около който има много съмнителни факти. Материалът е много интересен, въпросът е дали ще представлява интерес и за прокуратурата.

Траките превръщат делви в ковчези, пише на цяла страница изданието за находките на Георги Нехризов край Изворово.

Митницата остана без шеф, пак, гласи голямото заглавие над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Назначеният само преди месец Кирил Мараджиев хвърлил оставка.

Буква спасява от съд пекарна, акцентира в челен материал на първа страница изданието. Фирма от Харманли се изтарикатява да промени името на хляба си от "Карина" на "Каринна", за да избегне съдебна разправа със собственика на търговската марка – хлебозавода в Хасково.

Вдигат с кран камъни от долмена край Оряхово, пише още изданието. Археолози връщат на точното им място плочи от тракийския култов паметник.

Смърт след удар в стълб, отбелязва на криминалната страница изданието трагичния инцидент с 19-годишния Божидар Огнянов.

Нелегална бензиностанция действа до взривоопасен цех в Харманли, четем още на страницата. Обекът печели по 6000 лева на ден, данъчни, полиция и пожарна са вдигнали ръце от него. За случая вчера бил излъчен материал по Нова телевизия.

Домакиня мята горяща газова бутилка на улицата, информира още изданието. Инцидентът стана вчера в хасковския квартал "Република". За седмица това е вторият случай, при който горящи газови бутилки летят през прозорци и тераси.

Тийнейджъри "карат час" с цигари на двора, пише в голям материал по темата изданието. Текстът е придружен с красноречиви снимки на ученици, които "си разменят запалки вместо закуски" пред школата.

Безработицата стигна санитарно ниво, четем на 10 страница в броя. Въпреки, че е по-висока от средната за страната, безработицата в областта достигна най-ниското си ниво от години – 6.88 процента.

Горд стопанин поръчва портрет на жребец за 5000 лв., информира на забавната 16 странца изданието. Донко Трендафилов от Харманли пазарил художник, който да увековечи четириногото му срещу горната сума.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробности - във вестниците.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини