От х:

Днес в x:

Френски застраховател стъпва на нашия пазар

Френският застрахователен брокер April Group стъпи официално на българския пазар, като партньор на корпорацията у нас ще бъде AG Capital.

За да носят застрахователния риск на предлаганите от съвместната компания продукти, у нас вече бяха лицензирани две от застрахователните дружества на April Group - Axeria Prevoiance и Axeria IARD.

Застрахователите ще акцентират върху разработването на нишови продукти в сферата на общото застраховане и животозастраховането.

Първоначално ще бъдат разработени продукти за AG Capital, а по-късно и за други клиенти, обясниха застрахователите. Те обаче бяха категорични, че няма да предлагат застраховки "Автокаско" и "Гражданска отговорност", а ще търсят празни ниши. Като пример за нишов продукт те посочиха застраховка на стоки от магазини за препродажба.

April Group ще осъществява дейността си у нас чрез новосъздаденото дружество April Risk Solutions, съвместна компания между AG Capital и April Group.

April Risk Solutions ще работи като "брокер на едро". Това представлява посредничество, специализирано в предлагането на застрахователни продукти, които са нетрадиционни, необичайни или труднопродаваеми.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини