От х:

Днес в x:

Работещи мъртъвци

Списание Forbes, в навечерието на Хелоуин, публикува списък на 13-те най-богати мъртъвци, които за година са успели да заработят 194 милиона долара.

"Всичко се обръща наопаки – финансовите пазари се сриват, а мъртвите продължават да печелят", философски реагира Forbes на ситуацията.

Кралят на рокендрола Елвис Пресли и след смъртта си продължава да изкарва повече, от някои живи звезди – той оглавява и списъка на списанието. За изминалата година наследниците на Пресли са получили 52 милиона долара, докато живата Мадона е заработила с 12 милиона по-малко, съобщава изданието.

Художникът – създател на знаменитото анимационно куче Снупи, Чарлз Шулц е "подарил" на своите близки за миналата година 33 милиона.

Загиналият при неизяснени обстоятелства австралийски актьор Хит Леджър, изиграл последната си роля в блокбастъра "Тъмният рицар", е добавил към своето състояние след смъртта си 20 милиона долара.

Доходът на гениалния Алберт Анщайн се оказва с 2 милиона долара по-скромен, отколкото на холивудската звезда Леджър – и по данни за 2007 година той е "получил" 18 милиона долара.

Хонорарите от посмъртни продажби на дискове на култовия музикант Джон Ленън и произведенията на бащата на поп-арта Анди Уорхол са съответно 9 и 8 милиона долара.

Източник: bgvesti.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини