От х:

Днес в x:

Арестуваха каналджийски бос. Мамят с имоти, невписани в регистъра. Преглед на печата – 20 октомври

Хубен Медникаров, сочен за бос на нелегален канал за хора през границата, бе арестуван за трети пореден път и съдът го остави в ареста. Задържането на тартора е водеща новина и за двата регионални всекидневника – "Новинар юг" и "Хасковска Марица".

500 лв. глоба за баща, дал бира на детето си, акцентира на първата си страница "Новинар юг". Изданието изброява някои от новите, по-солени глоби, предвидени в общинска наредба. Тя ще бъде гласувана в петък на поредното заседание на ОбС Хасково. В нея са предвидени и здрави санкции за фирми, които продават порнографска литература.

Зорница Иларионова грабна единствената първа награда, четем още в днешния брой на "Новинар юг". Десетокласничката бе победителка в първа възрастова група – до 16 години, в останалите категории нямаше първи места.

Икона от руска църква за "Св. Иван Рилски" в Харманли, акцентира още изданието. Тя бе дарена вчера от представителя на руската православна църква отец Александър.

Магето си върна Крум в байтошов балотаж. Така вестникът интерпретира проведените в събота избори в димитровградското село, в което Георги Ангелов би кандидатката на ГЕРБ с три гласа.

Войводово с цифрово ало, съобщава още изданието. БТК подари на жителите на хасковското село безплатни телефонни апарати.

Полуголи девойки дефилират пред старци във Върбица, информира за модно дефиле в селото изданието на 12 страница.

Мамят с имоти, невписани в регистъра, открива днешния си брой другият местен всекидневник – "Хасковска Марица". Продадените в Хасково жилища през 70-те и 80-те години все още не са отразени в правния мир, добавя изданието. Темата е разработена на цяла страница в броя.

На жълт конгрес отнемат думата на хасковлия, информира още "Хасковска Марица". Става дума за конгреса на НДСВ в Габрово. Организаторите не дали думата на Васил Русев, което обидило местните.

5 от ДПС изпратиха Ахмед Емин, продължава политическата тема изданието. Депесари говорят пред вестника с изричната уговорка да не се цитират имената им.

Хасковлии хвърлят спестявания в имоти, твърди изданието. Повишено търсене на имоти се наблюдава в Кенана, вилните зони и селата.

С 50% поскъпнаха доматите за месец и половина, четем още в броя. По пазарите червеният зеленчук върви на цени от 1.80 до 2.80 лв.

Квартални бакалии преориентират бизнеса си заради хипермаркети, пише на регионалната страница, посветена на Свиленград.

Показват последната картина на Румен Гаргов. Това е акцентът на 16 страница. Последната творба на хасковския художник заедно със статива, както я е оставил творецът, ще могат да видят посетителите на галерия "Форум" от 22 октомври, когато се открива изложбата.

Това бяха основните теми в нешния регионален печат. Подробности – във вестниците.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини