От х:

Днес в x:

Състезание по дълго четене в манастир

32-ма поети от различни краища на страната взеха участие в днешното състезание по дълго четене на поезия в манастира край димитровградското село Добрич. Първа награда, но не за най-дълги, а за най-добри стихове грабна Георги Ангелов, един наистина забележителен поет.

Рецитаторите се изправяха пред внушително дълга софра, на която бяха насядали следващите участници и публиката. По регламент всеки автор трябваше да чете свои неща по 5- 6 часа и повече. Нечия ужасена ръка обаче бе задраскала цифрите и бе добавила: До 5 минути!!!



Председател на журито бе хасковският писател Петър Ангелов, който склони да разговаря с репортер на Haskovov.net само след изричната уговорка да не бъде питан защо именно той е председател на журито. Първият въпрос към него, разбира се, беше: Защо именно Вие сте председател на журито? Отговор, разбираемо, нямаше. Журито е на снимката долу.



На литературното четене край Добрич, наречено "Доброслов", свои неща рецитира и Олга Малцева от Москва (на долната снимка). Някой веднага пусна за нея слух, че има нещо общо с КГБ. Интрижки.



В състезанието имаше отделен раздел за стихотворение, посветено на Добрич. Наградата в тая графа отиде при Петко Каневски.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини