От х:

Днес в x:

Вино потече от чешмите в Италия

От чешмите в Марино, местност южно от Рим известна с лозарството, потече бяло вино вместо вода. Това станало по време на фестивала на гроздето и жителите повярвали, че е станало чудо.

Оказало се обаче, че става въпрос да техническа неизправност във водопровода. ВиК инсталацията на лозарския район била погрешно свързана с мраморния фонтан на централния площад на Марино. Всяка година в чест на празника от фонтана потича бяло вино.

Градоначалникът и жителите на Марино били изненадани, когато вместо вино от фонтана потекла чиста вода. В този момент мъж се провикнал от балкона си: "Чудо, стана чудо. От чешмата тече вино". По-късно жена разказвала как е напълнила кофа с вода за да почисти пода в кухнята и усетила миризмата на вино. "Веднага разбрах, че е вино", разказвала жената уточнявайки, че от всички чешми в сградата текло вино.

Всяка година през октомври в град Марино се чества фестивалът на гроздето. Празникът е и в чест на адмирал Маркантонио Колоне, който се завръща в родния си град Марино след като побеждава турците в битка край Лепанто през октомври 1571 г.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини