От х:

Днес в x:

В Германия ще строят пирамида от праха на мъртъвци

В Германия стартира необичаен проект - строителство на пирамида, която ще бъде братска могила за желаещите от цял свят.
Според замисъла тухлите й ще представляват урни с прах.

Проектът "Могила за всички хора" е дело на икономиста Йанес Тиал и писателя Инго Нирман, съобщава вестник "Маарев", като се позовава на германската преса.
Те планират да издигнат пирамидата в източната част на Германия, в близост до град Дасау.

Според замисъла пирамидата ще бъде по-висока от египетските и ще бъде построена така, че в бъдеще към нея да могат да се добавят нови фрагменти, съдържащи урни с праха на починалите.
"За да достигне пирамидата височина 150 метра, ще са необходими 5 милиона урни", изчислява Тиал, като пояснява, че това е хипотетично число, което ще бъде достигнато след 20-30 години.

Авторите на проекта съобщават също така, че вече са получили заявки от 1400 души от 80 страни, които искат пирамидата да бъде техен последен пристан. Цената на всяка "тухла", включваща и урната, е между 600 и 1000 евро. Надписът на нея е по лично желание на всеки.

Към нас се обърнаха представители на различни религии - има мюсюлмани, няколко евреи, индуси, заявява Тиал.
На ортодоксалните евреи и мюсюлманите кремацията е забранена и затова планираме да предложим на желаещите да поставим камък с паметен надпис, допълва той.

До началото на строежа обаче има още много време. Жителите на градовете в близост не са във възторг. Не ни е нужно масово гробище, заяви кметът на градче, съседно на Дасау.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини