От х:

Днес в x:

Транспортна стачка блокира Гърция

Двайсет и четири часова стачка на работещите в атинското метро и тричасово прекъсване на работата на столичната електрическа железница, автобусния транспорт и тролеите включва протестната инициатива на най-голямата гръцка синдикална организация - Конфедерация на гръцките трудещи се.

Конфедерацията координира стачните действия на синдикатите на фирмите от публичния сектор и транспорта, насочени срещу приватизацията на гръцката телекомуникационна компания - ОТЕ, националната авиокомпания "Олимпик", гръцките държавни железници ОСЕ, пристанищата, Националната електрическа компания ДЕИ, пощите.
Стачниците поставят също искания за подписване на колективни трудови договори и подобряване работата на държавните фирми.

Атинската градска железница, автобусите и тролеите ще спрат работа за по 3 часа в началото и в края на работната смяна - тоест от 5 до 8 часа сутринта и след 22 часа. Националната жп компания ще отмени движението на всички пътнически и товарни влакове, включително и на някои от международните по целия им маршрут или само на територията на Гърция.

По линията Атина - Солун ще движат само два влака като транспорт за социални нужди. Със същата цел е предвидено движението на по 2 влака по линиите Солун - Дикеон, Солун - Флорина / Козани и Пирея - Киато - Патра - Киато - Пирея.

Днес ще бъдат отменени и 50 вътрешни и международни полета на гръцката национална авиокомпания "Олимпик". ОТЕ ще прекъсне работа от 10 до 13 часа, а от 11 до 15 часа няма да работят и държавните болници. В 11 часа сутринта се предвижда и митинг на синдикатите на централен атински площад.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини