От х:

Днес в x:

Семейните вечери помагат за възпитанието на децата

За всички е ясно, че е по-полезно децата да хапват качествена храна вкъщи. Друг аргумент за вечерите удома е възпитанието на младежите. Това е мнонието на учени от САЩ, които са нашравили изследване в тази насока.

Тийнейджърите, които по-често присъстват на семейни вечери, е по-малко вероятно да се пристрастят към цигарите, алкохола или марихуаната, предаде ЮПИ, позовавайки се на резултатите от проучване на американски специалисти.

Авторите на изследването, продължило от 2003 до 2008 г., установили, че за подрастващите, които вечерят редовно с родителите си - пет или повече пъти седмично - вероятността да придобият вредни навици е два и половина пъти по-малка, отколкото за тийнейджърите, които по-рядко - три или по-малко пъти в седмицата - сядат на трапезата със семейството си.

Данните от настоящето проучване показват, че колкото по-често подрастващите се хранят заедно с родителите си, толкова по-малка е опасността да се пристрастят към цигари, алкохол или наркотици, обяснява Джоузеф Катифано от изследователския екип.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини