От х:

Днес в x:

Доказано - сексът продава!

Рекламната видеопродукция, в която се използват еротични елементи, стимулира мъжете да купуват стоки на завишени цени, предупреждава "Дойче Веле".
Най-често на хипнотизиращото влияние на рекламата с еротични елементи се подават мъжете тип мачо. Колкото повече тестостерон, толкова по-малко мъжете се замислят за цената на стоката, сочи изследването на Университета в град Льовен.

"Обикновено мачовците са много придирчиви клиенти, но щом попаднат под влиянието на реклама с полугола жена, стават като памук в ръцете ви", твърди професорът по икономика Зигфрид Девит.

"Броят на ненужните покупки нараства. Ако навсякъде окачите плакати с изображения на жени по бельо или бански, мъжете по-често ще купуват такива тонизиращи и възбуждащи стоки, като цигари и алкохол, а също така сладки и филми", смята той.

Собствениците на будки могат в пъти да увеличат своите приходи, ако поставят на видно място фото с разсъблечени мадами, съветват експертите. И голите мъже, на свой ред, въздействат на потребителските навици на жените. Но, по данни на професор Девит, жените повече реагират на докосвания, отколкото на зрителни образи.
Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини