От х:

Днес в x:

Погват фирмите за цигари, алкохол и горива

Националната агенция за приходите (НАП) и Агенция "Митници" започват съвместни ревизии на дружества, регистрирани по Закона за акцизите и данъчните складове - производители и търговци на спиртни напитки, тютюневи изделия и горива, съобщиха от НАП.
Съвместната дейност е била обявена на срещата на висшите ръководства на двете агенции в Бургас, в която е участвал и заместник-министърът на финансите Кирил Желев.
От НАП посочват, че желанието на двете институции е да обединят усилията си, за да подобрят ефективността и да повишат приходите в хазната.
На срещата е бил обсъден също механизъм за обмен на данни и достъп до информационните масиви на двете институции. Става въпрос за двупосочен обмен на информация - както достъп до данни от митническите декларации за служителите на НАП, така и достъп до данъчно-осигурителна информация за инспекторите в Агенция "Митници", се посочва в съобщението.
Според експертите от двете институции по този начин ще бъдат пресечени опитите за представяне на различна информация.
По думите на изпълнителния директор на НАП Мария Мургина започват инвентаризации в складовете на определени групи рискови фирми в цялата страна. Целта е да се опишат наличностите на определени активи и да се проследи дали за тях е платен дължимият ДДС, както и дали законно е ползван данъчен кредит.
В последните няколко месеца инспекторите на НАП са установили, че има разминавания между счетоводните документи на някои фирми и това, което се намира в складовете им.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини