От х:

Днес в x:

Мистерията разгадана - няма подкуп

"Поредното съдебно фиаско", така може да бъде определена сагата с хванатата варненска съдийка, която на 17 юли бе заловена с подкуп от 10 хил.лв., а по-късно в домът й бяха открити още по-крупни суми. Оказва се, че не е имало подкуп, не е била виновна съдийката, парите, които са открити в домът й не са нейни, а тя е умишлено „натопена" от „висшестоящи" служители.

Припомняме историята, председателят на варненския административен съд Анелия Цветкова бе задържана с 10 000 лева подкуп в заведение във Варна. Парите били предадени от строителния предприемач Стефан Стефанов. В аферата бе забъркан и синът му Георги.

Пред „24 часа" адвокат Георги Стефанов - син на Стефан Стефанов, разказва, че е бил принуден да напише сигнал срещу Цветкова, който му бил продиктуван от държавни служители, които не са се легитимирали и затова не може със сигурност да твърди, че са били служители на ДАНС, както му е казал баща му.

Адвокат Стефанов заявява, че това е станало на 16 юли, един ден преди арестуването на Анелия Цветкова. Наредено му е било да напише, че са му поискани 60 хиляди лева, от които половината е трябвало да даде на Цветкова чрез баща си.

„Баща ми очевидно бе много притеснен... Ясно бе, че положението е комплицирано. Трябваше да взема решение. От едната страна, моята чест и достойнство, защото това, което ме караха да пиша, бяха откровени лъжи. От другата - 60-годишният ми баща", заявява Георги Стефанов. Той добавя, че ако не е написал сигнала, баща му е щял да бъде задържан за 24 часа.

Това го е подтикнало да напише сигнала срещу Цветкова. От ДАНС категорично отказаха коментар.

„Това е първото и последно интервю, което давам. Правя го по няколко причини. Основното са многобройните спекулации в медиите и неистините, които бяха публикувани. Чак сега правя опити да превъзмогвам страха си", споделя Георги Стефанов

Източници от полицията във Варна твърдят неофициално, че Георги Стефанов е разследван за изнасилване, хулиганство и шофиране в пияно състояние, пише изданието.
Източник: money.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини