От х:

Днес в x:

Ударно свалят цени на морето

Дойде краят на скъпото море. В последните дни на август хотелите най-накрая се напълниха.
Това пише вестник "Стандарт". А само след две седмици морето ще поевтинее с поне 30%.

Хотелиери запретнаха ръкави да свалят ударно цените. Заради натъпканите родни курорти в момента нашенците вече се разбягват в близката чужбина. "Няма места. Съжалявам, всичко е резервирано", е най-честата реплика, която българите чуват тези дни, опитвайки се да позвънят по хотелите на Черно море.

Хотелите решиха да отвърнат на клопката, в която сами се вкараха. Те започват ударно да предлагат по-евтини пакети от септември и така да отвърнат на конкуренцията на гръцките и турски курорти. Така българските туристи ще могат да почиват луксозно и евтино в последния за летния сезон месец. В лъскавия курорт Албена цените за пакет ол инклузив падат от 100 на 70 лева за вечер. Изгодната оферта важи след 10 септември, когато хотелиерите очакват наплив на туристи с окъснели отпуски и не толкова дебел портфейл.

В четиризведните хотели на база "Некерман" в Слънчев бряг пък цените от 1 септември тръгват от 22 евро до 24 евро на ден. В Созопол обаче собственици на хотели и ресторанти са категорични, че няма да свалят цените, защото тази година пиковият сезон е тръгнал едва на 1-2 август. Затова до 10 септември, когато свършва фестивалът "Аполония", не се очакват бонуси. Частните квартири по Южното Черноморие вървят в момента от 20 до 35 лева на вечер, като за същия период миналата година цената е била между 15 и 25 лева. Ако туристите са в група, могат да се насладят на почивка в четиризвезден хотел за 55 лева, а в апартамент - за 90 лв. За самостоятелна почивка обаче цените са от 170 до 300 лева на вечер.

Още през август нощувките в Лозенец започнаха да поевтиняват. Те паднаха с по 20 лева. Така вместо да броите по 100 лева на вечер, в някои от хотелите може да се забавлявате срещу 80-60 лева. При това в цената е включена и закуска.
На голям интерес се радва и офертата на курорта "Хотел без име" край Албена. Тя е валидна до края на активния сезон. Срещу 40 лв. на ден човек се настанява на база нощувка със закуска, а ол инклузив в тази оферта е 60 лв. на човек. Името на хотела пък гостите научават три дни преди да пристигнат в курорта.

В Каварненско и Балчишко собствениците на частни квартири също намалят цените с надежда да удължат сезона. Докато във върлото лято квартира може да се наеме средно между 15-25 лв. на човек, то частниците от септември смъкват с по 5 лв. от стойността.

Масово Добруджанското Черноморие се старае да удължи летния сезон с примамливи оферти за културен, конгресен и спортен туризъм, като цените са чувствително намалени.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини