От х:

Днес в x:

Грузия алармира за взривен важен ж.п. мост от руските войски

Грузинското вътрешно министерство съобщи днес, че руските войски са взривили железопътен мост на около 45 км от Тбилиси, предаде Ройтерс.

Източник от руското министерство на отбраната отрече, предаде ИТАР-ТАСС. Според говорителя на министерството Шота Утиашвили руските войски са разрушили моста в района на град Каспи, западно от грузинската столица и с това са "парализирали грузинската железопътна мрежа". Агенция Ройтерс отбелязва, че не е могла да провери информацията чрез независимим източник.

Кореспондент на Ройтерс е видял вчера руски бронетранспортьори и войници,напредващи от Гори към района, за който днес говори грузинският представител.

От руското военно министерство отхвърлиха твърдението за взривения мост, нарекоха го "информационен блъф" и заявиха, че руските военнослужещи изпълняват в Грузия мироналагаща операция, а не разрушават грузинската инфраструктура, предаде ИТАР-ТАСС.

Източникът на агенцията от министерството не изключил възможността, ако мостът наистина бъде взривен, това да е грузинска провокация.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини