От х:

Днес в x:

Новият посланик на САЩ пристигна в София

Опазване на регионалната сигурност, нарастване на търговския обмен и насърчаване на взаимното разбирателство между България и САЩ са сред приоритетите на новия посланик у нас.

Това каза Нанси Макълдауни след кацането си на българска земя и след като поздрави всички журналисти на български език.

Посланикът продължи с думите, че пристигайки от САЩ се радва, че започва едно ново пътешествие с правителството и народа на България.

"Пътешествие, което ще доведе до по-задълбочено партньорство", каза Макълдауни. Тя допълни, че й е възложена изключително важната задача да поведе това партньорство.

"Като партньори в НАТО ние имаме една обща цел - индивидуалната свобода и върховенството на закона", каза новият посланик.

"Ние имаме общи възгледи, споделени ценност и конкретни действия и ще покажем колко сме способни да постигнем заедно", каза Нанси Макълдауни.

През следващите дни и седмици ще се радвам да се запозная с българите от София и страната и да чуя от тях какви са техните възприятия за предизвикателствата, които стоят пред нас", заяви още новия посланик на САЩ.

"Преди известно време отбелязахме 100 г. дипломатически отношения между двете страни и съм убедена, че през следващите 100 г. ще изживеем още много неща заедно.

В личен план, аз и моето семейство сме изключително доволни, че ще опознаем страна, с толкова богата култура и история, родното място на кирилицата и люлката на цивилизацията", заяви посланикът на САЩ.

Отново на български, представителят на Вашингтон у нас изрази задоволството си, че ще работи заедно с българските си партньори за благото на двете нации.

След приветствените си слова, Макълдауни, заедно със съпруга си и двете си дъщерички - Джесика и Алиса, се отправиха към посолството на САЩ в София.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини