От х:

Днес в x:

Фалшива диплома за министър

Министърът на вътрешните работи на Иран – Али Кордан е подправил диплома от Оксфордския университет, съобщи АР, позовавайки се на официално заявление от страна на администрацията на висшето училище.

Университетът никога не е присъждал титлата «почетен доктор по юриспруденция» на Али Кордан. Самият министър показа като доказателство своята «диплома», с дата от юни месец 2000 година и печат на университета. Документът бе публикуван в няколко ирански вестници и изобилства с орфографичиски, стилистични и пунктуационни грешки. От администрацията на Оксфорд съобщиха, че подписът на «дипломата» принадлежи на лице, което е заемало професорска длъжност, но не се е занимавало с юриспруденция и не е имало правото да подписва сертификати за присъдени степени.

На 5 август тази година Кордан бе назначен от парламента на Иран за министър на вътрешните работи. По време на обсъждането на неговата кандидатура много от противниците му заявиха, че той не притежава необходимата квалификация и няма юридическо образование.
В официално заявление на Министреството на вътрешните работи се съобщава, че «дипломата» на министъра е подправена, а иранските медии, които подкрепят противното твърдение, трябва да се въздържат от «лъжи и съобщаване на съмнителна информация».
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини