От х:

Днес в x:

Фермерите: гайди и вицове пред МЗХ. Блокират Шипка в четвъртък

Млекопроизводителите си разказват вицове, докато протестират, предаде в следобедните часове Агенция "Фокус". Протестът им пред сградата на Министерството на земеделието и храните се охранява от не повече от десетина полицаи.
На всички участници се предоставя възможността да разкажат вицове или забавни анекдоти. Всички протестиращи са твърдо решени да останат пред МЗХ, докато бъдат изпълнени исканията им.

Междувременно гайдари от Смолян изпълняват множество народни песни. Най-аплодирани са изпълненията на Бай Ставри.

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов е уверил фермерите, че ще направи всичко възможно да бъдат изпълнени исканията им. Това е станало по време на срещата, която се проведе в Министерството на земеделието и храните, предаде по-късно Агенция "Фокус". Млекопроизводителите са поставили условие до сряда да им бъдат изплатени субсидиите за мляко за месеците април, май и юни. Ако това не бъде направено, те заплашват, че протестите им ще преминат под друга форма – вече няма да са мирни, а ще стигнат и до гражданско неподчинение.

Млекопроизводителите ще блокират прохода Шипка в четвъртък в 10 часа, ако не изпълнят исканията им. Това стана ясно в края на днешния им протест пред сградата на Министерството на земеделието и храните. Протестът продължи повече от шест часа и половина.
Източник: focus-news.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини