От х:

Днес в x:

Майкрософт пуска официалната клиентска версия на SQL Server 2008




Майкрософт обяви днес пускането на официалната клиентска версия на SQL Server 2008, популярната система за управление на бази данни.

Тази версия на SQL Server има нови, по-добри възможности, като поддръжка на централизирано управление на един или повече сървъра базирано на политики, одитиране, съхраняване на огромни обеми от данни, поддържка на геопространствени данни, както и усъвършенствани възможности за мониторинг, отчети и анализ на производителността.

"Майкрософт разработи тази версия на SQL Server с насоченост към клиентите", каза Тед Къмърт, вицепрезидент на отдел "Платформи за данни и съхранение" в софтуерния гигант.

"SQL Server 2008 е единствената платформа за бази от данни, която предлага не само мощна машина за управление и съхранение на корпоративни данни, но и пълния инструментариум за изграждане на Business Intelligence решения като част от продукта. Като предлагаме цялостно решение, ние спестяваме на клиентите време и пари и им позволяваме да се концентрират върху извличането на най-много ползи от техните корпоративни данни", допълни той.

Доказателство за удоволетвореността на клиентите и партньорите от новите възможности на SQL Server 2008 са над 450 000 изтеглени демо версии, разработени над 75 приложения в продукционна среда и над 1 350 приложения, разработвани от около 1 000 независими търговци на софтуер под SQL Server 2008.

Множество са и компании от различни сектори, които тестват SQL Server 2008, включително Clear Channel Communications Inc., Fidelity Investments, Hilton Hotels Corp., Simon & Schuster Inc., Siemens AG, Xerox Corp., и много други.

"Отбелязваме 35% подобрение в работата на системата, която прехвърляме на SQL Server 2008 и то без никакви промени на кода от наша страна", споделя Гари Обърг, вицепрезидент на отдел Информационни технологии и развитие в Applied Discovery (член на групата LexisNexis). "Това е точно каквото ни трябва, защото можем да обработим толкова документи, колкото качим", добавя той.

SQL Server е основен компонент от платформата за приложения на Майкрософт, която представлява набор от продукти и технологии, разработени, за да помогнат клиентите в изграждането, работата и управлението на динамични бизнес приложения.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини