От х:

Днес в x:

Ден на оргазма



На 31 юли Великобритания отбелязва Национален празник – Денят на оргазма.

Експерти, загрижени за проблемите на оргазма, решиха да дадат на жените съвети и да им разкрият тънкости, за да може този ден да стане истински празник.

Защото повече от половината жени изпитват проблем с достигането на най-висшата наслада по време на секса.

Според експерта Трейси Кокс, пише вестник The Sun, 70% от британките не изпитват оргазъм „и това, по принцип, е нормално".

Ако мъжете полагат усилия, за да достигнат еякулация, то жените най-често просто се отпускат по гръб и не контролират този процес.

„За достигането на оргазъм жената също трябва да положи усилия. Известни са прийоми като стимулиране на клитора, напрягане на вагиналните мускули, тазови упражнения. Много удобни пози за това: „жената отгоре" или „мъжът отзад" - съветва Кокс, автор на книгата „Всичко за секса. 1000 тайни на насладата".

Тя напомня също, че по време на алкохолно опиянение чувствителността е притъпена и оргазмът няма да е толкова разтърсващ.

А според журналистката Сара Хедли, най-важното преди да се съблечете, е да „се настроите на вълна"

„Прочетете книга за секса, релаксирайте под душа или просто погледайте Дейвид Бекъм в рекламата му за Armani. Не забравяйте и за вибраторите", казва Хедли.

Експертът по сексуални отношения доктор Петра Бойнтън обръща голямо внимание на мастурбацията като метод за постигане на оргазъм. Тя смята, че контактът между хората и взаимното мастурбиране е най-доброто за най-висшата наслада.

Макар че мастурбацията често води до смущение и скованост на партньора, тя си остава добър метод. Отпуснете се, и го помолете да ви го направи той.

Тя съветва да се концентрираш не върху самия оргазъм, а върху отношенията – те трябва да са удовлетворителни, тогава и сексът дава тотално наслаждение и на двамата партньори.

Дишането – това е най-прекият път към пика на сексуалния акт, смята авторката на „Сексуална империя за жени" Катрин Хойл.

„Много жени задържат учестеното си дишане по време на полов акт, а това е крайно неправилно. Вибрациите на белите дробове стимулират също и клитора и ако искате да удължите момента на насладата, тантрическият секс може да ви помогне", казва Хойл.

Но не забравяйте и за ерогенните зони, завършва експертът.
Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини