От х:

Днес в x:

Нова мода : риба-педикюрист

В последно време популярност придобиват все по-нетрадиционни козметични процедури : от прочистване на организма с помощта на соли до крем от змийска отрова срещу стареене. Съревнованието обаче се печели от най-новият метод за правене на педикюр.

Вече четири месеца козметичен салон в американския щат Вирджиния предлага необичайната услуга – педикюр от риби.
Клиентът поставя краката си в аквариум, в който плуват множество малки рибки, наречени Garra Rufa. Те отделят мъртвата кожа от стъпалата и даже премахват мазоли. Рибките обработват стъпалата за 15-30 минути, а след това на клиента се прави стандартен педукюр.До сега всички възползвали се от услугата са много доволни.

Джон Хо, управител на салона "Ивон хеър енд нейлс" заедно със съпругата си Ивон Ли, твърди, че досега 5 хиляди клиенти са си топнали краката. Той обяснява, че са искали да предложат нещо уникално като замяна на процедурата по изрязване с ножички на мъртвата кожа.
Първоначалто Хо се съмнявал в идеята за рибите garra rufa по-известни като докторска риба. Смята се, че те са използвани за пръв път в Турция и после стават популярни в някои азиатски държави. Хо обаче не вярвал, че рибите ще издържат в топлата вода, необходима за педикюр и не знаел дали клиентите ще приемат екзотичната услуга.
След първоначалното стъписване обаче любопитството надделяло. Трейси Робъртс споделя, че първо чула реклама по радиото и сега обяснява, че това е "най-добрият педикюр, който са ми правили". Скоро тя довела и свои приятелки. "Цял живот съм била атлет и винаги съм имал мазоли по краката. Това е първият път, когато напълно се отървах от твърдите образувания."

Хо смята, че е единственият салон в САЩ, предлагащ услугата, за старта на която му трябвали 40 хиляди долара инвестиция, включително за реклама. Цената за процедурата е между 35 и 50 долара. Салонът му има към хиляда рибки - по стотина във всяка ваничка.

Денис Арнолд, който преди четири години създава Международната асоциация на педикюристите, се съмнява, че процудерата ще стане популярна, понеже допуска, че повечето хора ще се страхуват от нея. Оценката му може да е грешна - Патси Фишер споделя пред Асошиейтед прес, че наистина първо е била изнервена, но скоро избухнала в смях от приятния гъдел.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини