От х:

Днес в x:

Мъже на токчета

През 70-те години модата на обувките с високи токове доведе до загуба на ума всички мъже подред. По-късно токовете на мъжките обувки изчезнаха без следа.

Но в наши дни от услугите им започнаха да се възползват политици – Берлускони и Саркози, актьори – Том Круз и певци - Елтън Джон.
Екстравагантно? Не бих казала.
Известни майстори на обувки в Италия споделят, че имат много поръчки точно за такива модели. Причината е, че качвайки се на тях те се чувстват по-високи. Що се отнася до двамата политически деятели споменати по-горе това важи с пълна сила.

Силвано Латанци, един от най-известните обущари на ботуша споделя, че тези обувки се шият само по поръчка, а за изработването им е необходимо голямо усърдие. Негови клиенти са много американски и италиански политици, японци. От работилницата на Латанци излизат само по 4 хиляди чифта обувки на година на цена от 4 до 30 хиляди евро.

За това, че въпросните обувки трябва да бъдат шити по поръчка няма две мнения. Не трябва да има нищо индустриално, всеки детайл трябва да бъде изучен и ловко изпълнен. "Веднъж разработихме мъжки обувки от типа polacchetto по поръчка на дизайнера Валентино, разказва Диего Росети от Flli Rossetti, – токът им беше 75 мм, тази височина ни се стори прекалена, но Валентино ни успокои, че успехът им ще е гарантиран. Но това не се оказа така. Днес сред моделите ни, които се ползват с най-голям успех са заострените класически обувки с ток 4 сантиметра.
Източник: bgvesti.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини