От х:

Днес в x:

Пиян британец приземи самолет

Самолет, пълен с британски туристи, включително деца, бе принуден да кацне аварийно на Бермудските острови, след като пиян пасажер се опита да отвори вратата
на 15000 m височина над Атлантическият океан, съобщи dailymail.co.uk.

Полицията посрещна Боинг 767-300 на летището и отведе буйстващия англичанин, докато
той сипел обиди към екипажа и пътниците.

Един от пътниците - Доминик Карман, летял с жена си и трите им деца на почивка в Куба, сподели :
Той беше много пиян. Седеше на околотри места от мен в компанията на още седем или девет души. След това започна да се държи агресивно и да обижда другите пътници и почти се стигна до бой. Капитанът направи съобщение, че хората, които са внесли аркохол на борда трябва веднага да спрат да пият, но човекът като че ли изобщо не го чу."

По-късно екипажа се опитал да успокои пияния пътник, а той в отговор се опитал да завърти дръжката на вратата. След тази неразбория капитанътобявил, че няма друг избор освен да насочи самолета към най-близкото летище.

Господин Карман, който е журналист, казва : Полицията се качи на самолета и го отведе, а всички пътници бурно ръкопляскаха. Полетът ни бе отменен сега сме настанени в хотел, а утре ще се качим отново на същият самолет. „

Полетът - FCAO82 с над 250 пътници включително 30 деца трябвало да излети от летище Гетуик, но се забавил с 4 часа поради технически проблем. Въпросният пътник явно е пил преди да се качи на самолета. Говорителят на компанията First Choice събщи, че капитанът е предприел кацането, заради сигурността на останалите пътници. След задължителна 14 часова почивка за екипажа, самолетът отново ще излети от Бермудите. Пияният пътник не бе арестуван от полицията, а просто отведен за разпит от имиграционните власти.

Подобни инциденти на борда на самолети са се увиличили с 62 процента през последните 12 месеца, а през последните пет години са нарастнали четворно.
През месец май, самолет с британски туристи се отклони от курса си и кацна във Франция, след като жена "отхапа парче" от лицето на приятелят си по време на сбиване на 9000 m надморска височина. Пътниците на полета от Египет казаха, че пияната двойка трябвало да бъде разтървана от двама полицаи, които се връщали от почивка.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини