От х:

Днес в x:

Ал-Кайда планира нападение над Дейвид Бекъм

Сътрудници на британското разузнаване (MI6) разкриха заговор на Ал-Кайда за нападение над Дейвид Бекъм и други известни английски футболисти. Според The Daily Star терористите планирали удар в Дубай, където се намират домовете на много зведзи от спортния свят.Гари Невил, Майкъл Оуен, Дейвид Джеймс, Джо Коул, Анди Коул също имат собственост на острова Palm Jumeirah познат като "осмото чудо на света". Друга потенциална мишена е най-високият хотел в света - Burj Al-Arab.

Британското дипломатическо представителство в Дубай разпространи заявление, в което предупреждава туристите за опастността от терористични атаки.Дипломатите са на мнение, че нападенията могат да се извършат по всяко време, както над граждански, така и над военни обекти.

Правителството на Обединените Арабски Емирства повиши нивото на заплахата от "обичайно" до "високо".

Заплахи от страна на Ал-Кайда по адрес на живеещите в ОАЕ британци се появяват често в интернет. Терористите обвиняват Великобритания, в това че тя печели от добива на нефт в Близкия Изток.

Обектът на заплахи - Дейвид Бекъм купи дома си в Дубай през 2002 година за повече от 1 милион евро.В момента неговата стойност е скочила десетократно. Освен него в дома му често почиват и родителите на Виктория Бекъм - Тони и Джаки Адамс.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини