От х:

Днес в x:

Лошите момчета са като магнит за жените

Лошите момчета действат като магнит на жените и имат повече връзки от добрите, пише в. "Сън", позовавайки се на резултатите от изследване на учени от университетите на Илинойс и Ню Мексико, САЩ.

Специалистите са установили, че мъжете, които притежават "тъмната тройка" характерни черти - хитрост, нарцисизъм и импулсивност, привличат повече жените, отколкото сериозните и грижовни представители на силния пол.

Според авторите на изследването "тъмната тройка" всъщност е успешна еволюционна стратегия и с нея може да се обясни защо тези мъже не са в състояние да овладеят лошото си поведение.

Учените обясняват, че благодарение на "тъмната тройка" мъжете увеличават репродуктивния си потенциал - отдават се на краткотрайни връзки с различни партньорки без да се обвързват впоследствие с отглеждането на деца.

"Тази стратегия изглежда е проработила, тъй като чертите са се запазили", казва д-р Питър Джонсън, един от авторите на изследването.

Много известни съвременни мъже притежават някои от тези три характерни черти - от Колин Фарел до Пийт Дохърти.

Въплъщение на "тъмната тройка" обаче е Джеймс Бонд, популярен не само с качествата си на суперагент, но с многото си завоевания сред жените.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини