От х:

Днес в x:

Осъдиха сериен убиец-канибал

В Япония бе осъден 45-годишният сериен убиец- канибал Цутоми Миядзаки за убийството на четири момичета на възраст от 4 до 7 години, предаде France Presse.

Маниакът бе арестуван през 1989 година. Адвокатите му пледираха за невменяемост, но съдията, разглеждащ делото през 2006 година, заключи че престъпникът не заслужава снизхождение.

Японецът е обвинен в това, че убивал деца, а след това изяждал органите и пиел кръвта им. Останките на една от жертвите му била намерана в леглото му, а друга той бил изпратил в кутия на роднините й. Маниакът се опитвал да заблуди следствието като изпращал писма до медиите от името на жена, която признава убийствата. Той бил арестуван, когато се опитвал да фотографира голо момиче. Полицията открила в дома му огромно количество порнографски материали и видеозаписи на престъпленията му.

Япония остава единствената високоразвита индустриална държава, в която смъртното наказание все още е в сила. След отмяната на мораториума върху смъртните присъди през 2006 година, са умъртвени 23 души. Японската общественост привества подобни методи за борба с престъпността, без да обръща внимание на критиките на правозащитниците и Европейския съюз.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини