От х:

Днес в x:

Девет полицаи убити при щурм на затвор



Над 600 затворници, сред които около 400 талибани, са избягали при снощния щурм на главния затвор в южния афганистански град Кандахар. Това съобщи днес полицейски служител, цитиран от АП. Той уточни, че при извършеното от талибаните нападение са били убити деветима и ранени 12 полицаи. Загинали са и осем затворници.

Според говорител на талибаните 30 бойци на ислямисткото движение с мотори и двама атентатори самоубийци са атакували главния затвор във втория по големина афганистански град.

Бунтовници взривили входа на затвора с камион бомба, съобщиха представители на властите. Всички надзиратели на входа загинали, като общият брой на жертвите не е известен. След взрива талибаните щурмували затвора с леки огнестрелни оръжия и базуки. Те изстреляли няколко ракети по сградата. Нанесени са щети на повече от 30 близки магазина.

Впоследствие властите блокираха квартала, където се намира затворът. В предприетата мащабна операция за издирване на избягалите затворници се включиха канадски войници, предаде ИТАР-ТАСС.

Провинция Кандахар е бастион на талибаните, отбелязва Ройтерс.




Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини