От х:

Днес в x:

Конфликт с мюсюлмани

Повече от 40 души са пострадали в резултат от религиозен конфликт на о-в Сагар в делтата на река Ганг. BBC News съобщават, че 15 от ранените са полицейски служители.

Сблъсъкът започнал след като националистическата организация Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS)открила свой лагер на острова. По думите на местни жители, нейните привърженици издигали провокационни лозунги срещу местната общност, която е предимно от мюсюлмани.

Организацията RSS има за цел да активизира своята дейност в Западна Бенгалия, като възпрепятства увеличаването на нелегалните имигранти-мюсюлмани от Бангладеш. RSS е свързана с основната опозиционна партия на Индия - Rashtriya Swayamsevak Sangh.

Отговорността за стълкновението RSS прехвърлиха на правителството на Западна Бенгалия, в което доминират левите сили.Според организацията нападението над мюсюлманите е провокирано от самите власти. Правителството на щата отхвърли тези обвинения. Според един от министрите, причината за конфликта са провокативните лозунги на RSS.

В щата Западна Бенгалия често възникват подобни сблъсъци. В четвъртък заради конфликт между бенгалци и непалци бе извикана армията. Пострадалите бяха над 30 души.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини