От х:

Днес в x:

Къде се губят 15 милиарда долара?

Във Великобритания бе издадена заповед за арестуването на принц Джефри, брат на султана на Бруней. Джефри е подозиран, че като министър на финансите на Бруней е присвоил 15 милиарда долара, съобщава The Times Online. Султанът на Бруней иска от брат си да върне поне 6 милиарда долара.

53-годишният Джефри е баща на 17 деца от 4 съпруги и отказва да признае, че е нарушил закона. Според него той имал пълно право да се разпорежда със средствата на държавата. Агенцията за инвестиции в Бруней не е съгласна с него, а нейните юристи безуспешно се опитват да си върнат контрола върху средстава на принца.

Заповедта за задържане бе издадена след като принцът отказа да се яви за изслушването на делото му в британския съд. Адвокатите на подсъдимия не успяха да дадат обяснение къде се намира техният клиент - според тях или е във Франция, или в Монако.

Въпреки че Джефри все още контролира голяма част от авоарите си, юристите на султана на Бруней успяха да си върнат правата върху Palace Hotel в Ню Йорк. В момента тече дело за правото на владение на хотел Bel-Ai.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини