От х:

Днес в x:

БСП обещава добър живот някога

Управляващата партия БСП обещава достоен живот в солидарно общество за всички български граждани след около 20 години в новата си проектопрограма, подготвена от председателя на парламента и член на ръководството на партията Георги Пирински.

Той представи пред медиите програмата, която трябва да бъде одобрена на конгреса на бившите комунисти през есента.

БСП очаква да започне конкретни промени в икономическото и социално устройство на страната след края на своя мандат през 2009 с идеята за спечелване на парламентарните избори догодина.

Георги Пирински определя в проектодокумента БСП като "лява народна партия и партия на демократичния социализъм" - определения, които бяха изоставени след катастрофалното управление на Андрей Луканов в началото на 90-те години, когато в страната за пръв път в историята имаше глад и остър недостиг на основни продукти и енергия.

Бившите комунисти обещават да отстояват суверенитета и териториалната цялост на българската държава и да утвърждават българската идентичност въпреки, че те са единствената партия в България, решила да превърне страната в част от чужда държава - съветска република в края на 60-те години.

Тезисите на БСП предвиждат след края на следващия мандат през 2013 да се продължат и активизират социално-икономическите политики, за да се гарантира пълният обхват на социалните права и сигурност за всеки български гражданин.

Социалистите предвиждат тогава да бъдат "ликвидирани окончателно такива социални язви като бедността, неграмотността" и др.

Програмата на БСП силно напомня на 800-те дни на Симеон Сакскобургготски, но в по-развит и разтегнат във времето вариант. По-възрастните българи могат да си припомнят програмните документи на ЦК на БКП от партийните конгреси, които съдържаха подобни общи и разтегливи формулировки.



Източник: kafene.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини