От х:

Днес в x:

Изтеглят от пазара серия опаковки валериан

Със заповед на директора на Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) е разпоредено блокиране и изтегляне от аптечната мрежа на страната на лекарствения продукт Tinctura Valerianae, 20 ml разтвор, с партиден номер 971107, производство на "Аптечно - Велико Търново 2000" АД.
В официално съобщение на ИАЛ от 8 юни се посочва, че причината е несъответствие с нормативни разпоредби, водещо до риск за здравето на купувачите. Уточнява се, че несъответствието е по смисъла на изискванията за качество, посочени в Наредба №9 на Министерство на здравеопазването.

Продуктът не отговаря на документацията, представено от "Аптечно - Велико Търново 2000" за количествено съдържание на сескитерпенови киселини и цвят на разтвора.

ИАЛ е разпоредила на фирмата "Аптечно - Велико Търново 2000" да предприеме в срок до 24 часа изтегляне на посочената партида, поради това, че не съответства на изискванията за качество. ИАЛ е предприела действия за уведомяване на регионалните инспекции за опазване и контрол на общественото здраве в страната да следят за изпълнението на заповедта.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини