От х:

Днес в x:

Пороен дъжд с градушка удави центъра на София

Пороен дъжд с градушка се излива над столицата в този час. Центърът на София е почти блокиран от водата, която не успява да се побере в каналите. Много подземни етажи са наводнени.

Силните гръмотевици блокираха антените на някои от мобилните оператори. Много софиянци потърсиха укритие в обществени и административни сгради заради дъжда.

Софийският университет е пълен с хора, които преди минути чакаха на спирките отпред, а вече са се скрили в сградата на Ректората.

Счупени и отнесени чадъри от кафенетата в градината пред Народния театър и паднали от покривите керемиди бяха първите щети.

Затруднено е движението на трамваите по бул. "Мария Луиза". Наоколо всичко е като река, описаха ситуацията пътници, които се намират в трамваите.

Мотрисите пъплят по релсите, от прозорците дъждът е като пелена - всичко е в мъгла и видимостта е сведена до минимум.

Придошлата вода от площада пред президентството заля и Археологическия музей. Екип на "Гражданска защита" започна отводняване там.

На "Орлов мост" водата стига до фаровете на колите. Непроходими са булевардите "Дондуков", "България", "Раковски", както и всички по-малки улици около тях.

В столичното поделение на "Гражданска защита" два екипа тръгнаха по сигнали от различни граждани - наводнен е подлезът при президентството, залята е ул. "Славяняска", гръм е паднал върху светофарна уредба в центъра и я е запалил.

Над 30 см е водата в района на Сточна гара и над 40 см - на кръстовището на бул. "Христо Ботев" и "Сливница". Движението там, както и при Централна гара е спряло.

Всеки момент ще бъде изключено електрозахранването на трамвайния транспорт в района на надлез "Надежда", където водата се покачва. Наводнено е и кръстовището пред гара "Подуене", което затруднява движението във всички посоки.

Изцяло е спряно движението на кръстовището между "Граф Игнатиев" и бул. "Евлоги Георгиев". Тролей е блокирал пред театър "Сълза и смях" на ул. "Раковски".

Два автобуса на градския транспорт са се сблъскали леко, няма пострадали. Гейзер вода излиза от шахта на улица "Раковски" между Френската гимназия и Първа градска болница. Наводнено е мазето на националната филмотека.

Само коли на пожарната се опитват да отводняват каналите в центъра на столицата. Наводнен е и бул. "Витоша". Каналите на София не могат да поемат водата от пороя.


Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини