От х:

Днес в x:

Големите български яхтсмени

Един яхтсмен у нас харчи колкото 32-ма обикновени туристи, казаха от Асоциацията на яхтените пристанища.

Собствениците на луксозни лодки са златна кокошка за курортите ни, твърдят специалистите, съобщава в. "Стандарт". За първи път форумът в хотел "Белвил" до Златните събра реални собственици и инвеститори. По Българското Черноморие вече има 10 частни яхтпортa. Бизнесът вижда капацитет по родното крайбрежие от 3000 места за луксозни лодки. Собственици и концесионери искат гранични контролно-пропускателни пунктове да има в Царево и Шабла. Освен сезонни пристанища да има и такива, на които ще домуват лодките. Трябва да има и дежурни вахтени групи, които да могат да ги вържат, когато пристигат.

Вчера във Варна бе открито най-голямото изложение у нас на яхти. Над 50 морски красавици са вързани на кея - от 6 до 8 юни градът ще прилича на Кан, Ница или Марсилия.

Най-скъпата яхта на BULGARIA Boat Show 2008 е "Азимут 105". Тя струва 7 млн. евро и прави своята премиера в Черно море. Голямата атракция на изложението е 25-метровата "Ферети 830", която е на фирма "Венид яхт" на Братя Диневи. Морското бижу струва 4.330 млн. евро. Най-новата версия на "Ферети", която още не е идвала в Черно море и България, е на суперцена 6,5 млн. евро. Тя е с изрисувани стени от Витория Вангелис, а само спалното бельо е за 50 000 евро. Това е втората яхта в света след тази на собственика на фирмата Норберто Ферети. Очите на кея събраха и яхтите BAIA.

Суперлодки на италианската корабостроителница притежават Силвестър Сталоун, Деми Мур, Марадона, треньорът на "Интер" Роберто Манчини, Ивана Тръмп.

С луксозните лодки на Морска гара мерят сили и нови премиерни лимузини. Сред тях е и кадилакът - същият, който само преди броени дни си е купил футболната ни звезда Димитър Бербатов.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини