От х:

Днес в x:

БСП ще ни здравеопазва качествено

"Не храним илюзия по отношение на доверието на гражданите към БСП", каза пред БНТ председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов и допълни, че трябва да се преодолее разочарованието с качествени законодателни промени.

Приоритетите на ПГ на КБ за лятната сесия ще бъдат да има качествен законодателен процес, повишаване доходите на населението, качествено и достъпно здравеопазване и образование, осъществяване реформата в сектора за сигурност.

Днес ще бъде представен на ВС на БСП въпроса за преструктурирането на МВР.

Според Ангелов ДОТИ и ДОИ се очаква да бъдат с по-висока степен на автономност, възможно е това да бъдат отделни служби в състава на МВР или пък да бъдат като отделна агенция по примера на Агенцията за национална сигурност.

Предвижда се и преструктуриране на ГДБОП- концентрация на ресурсите на службата там където има по-висока престъпност.

Според Найденов 10% от разрешаването на ползването на СРС са били подписвани със запетайка, при 200 случаи не е ясен заявителя.

"Иван Илчев и Стоян Проданов са депутати от БСП и председателят на ПГ на КБ не би се наел да коментира техните действия, свързани с лобизма за протакане на затварянето на безмитните магазини, но право на всеки народен представител е да прави предложения за второ четене", каза още той.


Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини