От х:

Днес в x:

Иван Ангелов пита "фенките от чата": Да продължа ли да се държа като маймуна?

"Да продължа ли да се държа като маймуна? Или искате Ванко стилен и сериозен? Или искате да ви го направя на порцийки - един път маймунка, два пъти сериозен??"

С такива въпроси Иван Ангелов от "Мюзик айдъл" се обръща към "фенките от чата" в любителски запис, качен в сайтове за видеообмен като YouTube и VBox7.

Засега, малко повече от месец след първата му поява на кастингите за музикалното риалити (вж. видео), почитателите му искат само едно: "Иване, пей!".

"Иване, заради всички, които гласуват за теб, започни да пееш сериозно. Уважи ни!", призовават го във форума на предаването.

Там все по-често се срещат мнения като това: "Иване, дължиш една услуга на мен и всичките си фенове - да пееш, просто пей!"

По автобусните спирки за него може да се чуе следният лаконичен коментар: "Гамен е, но кефи".

Медиите го определят като най-скандалния участник, а самият той се нарича "Най-големия". Вече втора седмица Иван води в анкетата за Уеб идол в официалния сайт MusicIdol.btv.bg. Резултатът му е в пъти по-висок в сравнение с останалите 12 финалисти, а след попфолк концерта в понеделник (когато показа пъпа си), дори надхвърли 50%.

Най-заклетите му фенове съчиняват за него стихотворения и оди, попиват всяка негова дума, посвещават му видеоклипове и защитават яростно всяка изцепка на любимеца си в шоуто по Би Ти Ви.

Дори когато обектът на обожанието им не се представя на ниво, те са снизходителни и го приканват следващия път да се стегне, за

да разгърне докрай певческите си способности

А такива умения той без съмнение притежава - миналата година е завършил оперно пеене в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" (НМА), а в момента следва там магистратура.

Иван е потомствен музикант, изтъкват съгражданите му от Айтос.

В сайта на общината е поместен призив за подкрепа, като се изтъква, че 23-годишният певец е син на музикалната педагожка Таня Бижева и внук на известния местен музикант Иван Бижев.

Айтозлии са и някои утвърдени певци като мегазвездата на попфолка Ивана, Ева и Гого, Панайот Панайотов, напомнят в Aitos.org.

Пак във VBox7 се появи и архивен видеозапис от 1996 г. с детската вокална група "Ян Бибиян", където е пял като малък.

Сред първите, които го оцениха, беше и журналистът Георги Неделчев. В блога си "Плейбой мониторинг" той написа:

"Досега у нас не е имало риалити шоу, което само за няколко дни да произведе такъв всенароден любимец.

23-годишният зевзек от Айтос е толкова голяма и завършена звезда, че възниква основателен въпрос: къде е бил досега?

Какво е правил? Защо никой не го е открил по-рано, не го е измъкнал от студентското общежитие и не го е сложил на сцена и пред камера?

Това е българският Дейвид Лий Рот, българският Джим Кери, българският Али Джи & Борат..."

Сравняват го също със световни изпълнители като Роби Уилямс и Адриано Челентано, с победителя от музикалната "Ку-ку бенд академия" Светозар Христов, с MTV героя Джони Ноксвил и дори с Боби Турбото от тв предаванията "Сблъсък" и "Турбо лига"...

Самият Иван твърди, че го харесват, защото прилича на анимационен герой - Жокера от "Батман" или заека Бъгс Бъни.

Но мнението на журито за него беше противоречиво още по време на кастингите.

В началото Люси Дяковска например се изказа доста рязко по негов адрес ("Не сме тук да гледаме някакви клоуни, които си правят гаргара!"), но наскоро го определи като "невероятен кабаретист" и обясни:

"Престанах да му се дразня, защото просто го приех такъв, какъвто е - но

не мисля, че той има място на финала на "Мюзик айдъл"

Отношенията му с Фънки в същото време достигнаха точката на замръзване.

На театралния кастинг, когато Иван изпълни съветската "Песня о тревожной молодости" и хита "Sex Bomb" (вж. видео), устатият арбитър заяви: "Аз го харесвам пък!".

По-късно обаче го нарече "селянинът с колелото" и двамата започнаха да си разменят обидни епитети...

В крайна сметка айтозлията получи шанс да продължи участието си, но по-нататък често бе упрекван, че прекалява с артистичността, не спазва уговорените часове за ангажименти в шоуто и разстройва репетиционния процес.

Още първата седмица, когато 18-те избраници на журито се бореха за място сред финалистите, той беше изгонен от общия хотел и преместен да живее другаде - сам (вж. видео).

Негативните оценки засега имат по-скоро обратен ефект и Иван взе да се превръща в

българския Санджая Малакар*

Сред известните личности, които му симпатизират, са водещият на "Тази сутрин" Николай Бареков, попфолк звездата Преслава и пеещата актриса Деси Тенекеджиева, дошла да го защитава в сутрешния блок на Би Ти Ви
(вж. видео).

Иван е обект и на културоведски анализи - като колонката на Бойко Пенчев във в. "Дневник", който отбелязва:

"Не е нужно да е човек специалист по история на изкуството, за да види, че Иван Ангелов прави онова, което са правили всички големи новатори в миналото - разчупва, иронизира, пародира овехтялата форма...

(...) Иван Ангелов не пее, а цитира, в импровизациите си той слага иронични кавички на "голямото изкуство", променя, добавя, перифразира - държи се свободно, като истински артист." Още мнения на форумците от дискусиите за него:

clouds:
Не само снощи, но и при предишните си изпълнения Иван не показа кой знае какво като певец. Вече започнаха да ми дотягат неговите изцепки, независимо дали са провокирани или не.

Личи си, че има потенциал и много силно "персоналити" (както каза преди Есил Дюран), но вече е крайно време да разберем какъв певец е. И дали наистина е НАЙ-ГОЛЕМИЯ.

Досега ми беше интересно да го наблюдавам, но не заради простотиите, които ръси непрекъснато, а заради очакването да покаже нещо повече от това.

Вече обаче се съмнявам дали е способен на последното. Дано да е, защото ако продължи по същия начин, той самият ще загуби от това. Надявам се да има достатъчно ум да разбере това.

erektus
Спри се, момче, намали лиготиите и забий всички в земята не с чекнене и бъркане в пъпа, а с гласа си - накарай ги да настръхнат, накарай всички тези хора, които днес те плюят, утре да ти ръкопляскат мощно!

Иване, яд ме е на теб, че си такъв диамант а показваш 0,00000001 от таланта, който имаш. Борбата вече е жестока и за да продължиш, трябва да се промениш.

Излез от образа на лошото момче и ни покажи отново онзи стария Иван на кастингите!

megitv
Иван е страхотен, но честно казано ми писна да се разочаровам от него и безсмислено да чакам момента, когато ще изпее някоя песен, и да покаже какъв талант има...

Взе вече да омръзва и да прекалява с несериозното си и инфантилно поведение. Ако не иска да се стяга и да пее, по-добре да ходи на сцената на "Комиците".

plaCeboO
Имам една мечта - отново да чуя Иван как пее, защото каквото и да прави, каквото и да говорят, той пее божествено и аз съм влюбена в гласа му...

Все още продължавам всеки ден да си гледам изпълнението му на "Change The World", което ме впечатли страшно много. Именно с него той ме спечели като фен.

icegirl9
Искам най-накрая да се вслуша в гласа ни. Нали го прави заради нас. Да ЗАПЕЕ тогава отново, както преди. Всички искаме това! (с изключение може би на някакви слепи и влюбени 12-годишни момиченца)

Искам да го слушам както преди, в захлас, прикована от ТАЛАНТА му и невероятно магнетичното му излъчване. А за поведението - иска ми се поне за малко да го видя сериозен, стилен и чувствен.

jazzy
Докато чакаме Иван да запее, "Мюзик айдъл" ще свърши.

В онлайн анкетата "Колко наложително е Иван да пее сериозно оттук нататък?" по равно (43%) са избрали отговорите "Изключително, крайно, много наложително и силно желателно" и "Искам пак да настръхна, когато запее".

Все пак едни 13% са категорични: "И да пее, и да не пее, аз съм му фен и ще го обичам до гроб."

Сигурно някой от тях е съчинил следното стихче:

"Каквото и да говорите,
не може да го оспорите -
Иван Ангелов е звездата,
той е на всяка жена мечтата,
джентълмена с бялата роза,
дошъл да ви даде смях в нова доза..."

* Санджая (Sanjaya) - участник в американския "Айдъл" миналата година, който беше критикуван от съдиите, но подкрепян от зрителите и стигна до Топ 7.

После се превърна в медийна звезда и беше обявен за риалити личност на сезона, но влезе и в някои антикласации.

Популярността му обаче се дължеше до голяма степен на сайт, който агитираше да се гласува за най-слабия певец измежду финалистите.

Източник: netinfo.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини