От х:

Днес в x:

Онлайн игра изплаши британските родители

Британски родители са обезпокоени от твърде откровена он-лайн игра за момичета, съобщава вестник "Гардиън".

Представителят на родителската асоциация Parentkid Бил Хибърд заяви, че появилата се във Великобритания игра Miss Bimbo може да развали децата им.

Всеки участник получава виртуален персонаж – куклата Бимбо и трябва да направи така, че тя да спечели конкурс за красота.
Тя трябва да е най-секси, най-готина и най-известна в целия свят и да не се спира пред нищо, допри медикаменти и пластична хирургия, за да победи.

За това е нужно да поддържа идеалното тегло на куклата с помощта на таблетки за отслабване и да печели виртуални пари, за да си купи нови дрехи и да ходи по купони.
Освен това в клиника за пластична хирургия може да си опъне кожата на лицето или да си увеличи бюста.

Според Хибърд "невинността на децата трябва да се опазва толкова дълго, колкото е възможно".
Разбира се, всичко зависи от характера на детето, но съществува опасност след като играе играта момичето да поиска да си увеличи бюста или да започне да взима таблетки за отслабване, отбелязват от родителската организация.

Освен това британските родители са обезпокоени, че играта може да удари по джоба им. Въпреки че формално тя е безплатна, ако във виртуалната сметка не останат пари, тя може да се напълни, ако се изпрати SMS за 1.50 паунда.

Във Франция и Великобритания в играта участват около 1.5 милиона души, като по-голямата част от тях са момичета на възраст от 9 до 16 години
Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини