От х:

Днес в x:

Бил Гейтс отива на работа в Apple

Както е известно, през това лято Бил Гейтс се отказва от поста председател на борда на директорите на Microsoft и ще напусне корпорацията. Гейтс обаче изобщо не мисли да се пенсионира.
Неговият отдавнашен конкурент Стив Джобс, изпълнителен директор на Apple предложи на Бил Гейтс заедно да управляват Apple. Джобс съобщи, че през последните години компанията се е разраснала и не може да следи всички направления в нейната дейност.. Именно затова, отбелязва Джобс, той си търси помощник и едва ли би намерил по-добра кандидатура от тази на Бил. Освен това, ако Гейтс се съгласи, той ще отговаря и за развитието на операционната система Mac OS, а самият Джобс ще се занимава с разработката на телефони и плейъри. На въпрос на журналистите, защо той е сигурен, че Бил Гейтс ще се съгласи, Джобс отговаря: „Той така и така си има всичко, защо да не пробва нещо ново".


Предложението е неочаквано не само за журналистите, но и за самия Гейтс. В интервю пред телевизионния канал BBC той заяви, че все още се колебае дали да приеме работата, макар че не изключва подобна възможност.


Честит 1 април!
Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини